Annonce
Odense

Stor familie-kom-sammen på stranden under forsamlingsforbuddet: Nu afventer de rettens dom

På det tidspunkt, hvor nogle fynske familier i maj var forsamlet i Kerteminde, måtte man højst være 10 personer samme sted. Politiet siger, de var 16. Ifølge de tiltalte var de én gruppe på ni personer, og én gruppe på tre personer, og de sad tre-fire meter fra hinanden. Billedet er fra forsamlingsforbuddet i Munke Mose i Odense. Arkivfoto: Michael Bager
Seks personer var tirsdag i Retten i Odense tiltalt for at have overtrådt restriktionerne under coronanedlukningen i en af de første sager ved en dansk domstol for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.
Annonce

Fyn: Seks personer fra Odense afventer nu byrettens dom, efter at de tirsdag forklarede om den forårsaften i maj, hvor de var samlet på Nordstranden i Kerteminde, indtil politiet kom og mente, de havde overtrådt forsamlingsforbuddet.

Sagen mod de seks personers er én af de første retssager overhovedet på Fyn om overtrædelse af forsamlingsforbuddet. Sagen er kommet for retten, fordi de seks har nægtet at betale den bøde, de har fået, fordi de mener, de er uskyldige.

Episoden skete den 26. maj omkring klokken 20, hvor Fyns Politi havde fået en anmeldelse om, at mange mennesker var forsamlet samme sted, og måske også for mange i forhold til det forsamlingsforbud, som på det tidspunkt var højst 10 personer.

Først holdt patruljevognen på lur i nærheden af den populære østfynske strand, og da den ene af betjentene mente at have talt 16-17 mennesker samme sted kørte de af sted hen over et græsareal. Betjenten, der ikke kørte, forsøgte at tage fotos af forsamlingen med en mobiltelefon, men fordi det humpede for meget hen over det ujævne område måtte han opgive.

Annonce

To separate grupper

Inden da havde familierne hygget sig med kaffe og snacks. I retten forklarede de tiltalte, at de havde været én gruppe på ni personer, og dertil en anden gruppe med tre unge mennesker, som lidt væk fra de andre røg vandpibe og så en tysk fodboldkamp på mobiltelefonen.

At de netop skulle tage hensyn til afstand vidste de godt, fordi mindst én i selskabet er i risikogruppen.

I retten fastholdt de, at de var to grupper, som sad væk fra hinanden, og hvordan betjentene kunne få antallet af forsamlede personer til at være 16 kunne de ikke forstå, for 9 i den ene gruppe og 3 i den anden kunne kun give 12.

Efter at politiet var kommet på stranden opstod der flere ophidsede diskussioner, og ifølge de to betjente flygtede flere hen over stranden, selv om de blev forsøgt råbt an, at de skulle stoppe.

Annonce

Uvidende om sigtelse

Flere af de tiltalte mente ikke, at betjentene havde sagt, at de var sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, og da de blev afkrævet deres cpr-numre havde flere af dem forgæves spurgt hvorfor.

Det var en påstand, som flere gange under retssagen kom frem, og det blev også noteret af dommer Karin Bøgh Pedersen.

Begge betjente mente ikke, de seks personer kunne være i tvivl om, hvad de var blevet sigtet for. Betjentene mente også, at de forsamlede havde parkeret deres fem-seks biler i en halvcirkel for at kunne sidde i midten, uden at andre kunne se det, og at der var tale om én gruppe af forsamlede.

Anklageren har lagt op til en bøde på 2500 kroner til hver af de seks personer.

Først tirsdag i næste uge ventes der dom.


Sagen mod de seks personers er én af de første sager overhovedet på Fyn om overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Odense

Ekspert i islamisk jura og imamer: - Magten ligger ikke hos de islamiske autoriteter og de religiøse råd

Annonce