Annonce
Assens

Stor erhvervsorganisation genkender problematikken: Underleverandører er i økonomisk corona-klemme

Underleverandører til virksomheder, der er direkte ramt af corona-restriktioner, er ikke altid omfattet af de politiske hjælpepakker. Det kan ramme de små virksomheder hårdt på økonomien. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Annonce

Mange af landets små og mellemstore virksomheder knokler i disse tider ekstra hårdt for at holde forretningen gående. De politiske hjælpepakker, der på nuværende tidspunkt er i effekt, er nemlig - i store træk - ikke designet til at komme eksempelvis mindre underleverandører til undsætning, fortæller Jeppe Rosenmejer, som er chefjurist i SMV Danmark; en hovederhvervsorganisation, der holder udkig efter små og mellemstore virksomheders interesser. SMV Danmark repræsenterer omkring 18.000 medlemsvirksomheder.

- De nuværende ordninger kræver, at man som virksomhed er direkte ramt af en restriktion, ellers kan man ikke modtage kompensation. Mange underleverandører er således ikke omfattet af ordningerne, og det er en situation, vi kan genkende blandt vores medlemmer - og har påpeget overfor diverse myndigheder, siger Jeppe Rosenmejer.

Chefjuristen har tre råd til små virksomheder, der grundet corona-situationen mærker økonomisk tilbagegang, men ikke kvalificerer sig til at få del i de nuværende hjælpeordninger.

1 Få et overblik

- Mit første råd til for eksempel en selvstændig erhvervsdrivende er at tage kontakt til sin erhvervsorganisation og bede dem om hjælp til at danne et overblik. Måske kan de se muligheder, man ikke selv har fået øje på. Det kan være rigtig svært at holde styr på alle de hjælpeordninger og regler og restriktioner, der efterhånden findes - her kan en erhvervsorganisation være en god hjælp.

2 Tjek, om du har overset noget

- Man kan også prøve sig frem på egen hånd. På virksomhedsguiden.dk kan virksomhedsejere finde oversigter over hjælpemuligheder og vejledninger omkring coronavirus. Måske opdager man en hjælpeordning, man alligevel kvalificerer sig til at få del i.

3 Hav tålmodighed

- Hvis man konstaterer, at ens virksomhed ikke lever op til kravene for de nuværende støtteordninger, er det naturligvis meget frustrerende. Men det eneste, man kan gøre i den situation, er at væbne sig med tålmodighed. Der er flere hjælpepakker på vej, som i højere grad tilgodeser eksempelvis underleverandører, men det tager tid at få pakkerne godkendt og implementeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce