Annonce
Sydfyn

Efter storalarm og jagt efter fuld kajaktyv: Brødebetynget mand beklager

En redningshelikopter fra Forsvarets Operationscenter blev onsdag aften sendt af sted fra Flyvestation Skrydstrup for at deltage i eftersøgningen af en beruset mand, der havde stjålet en kajak ved Christiansminde. Foto: Ole Grube
En helikopter, to gummibåde og omkring 20 mand deltog onsdag aften i storstilet eftersøgning efter en beruset mand, der havde stjålet en kajak ved Hotel Christiansminde og var sejlet ud på Svendborgsund.
Annonce

Svendborg: En 33-årig mand vågnede torsdag morgen op til mere end almindelige tømmermænd.

Manden stjal onsdag aften en kajak ved Hotel Christiansminde, og da folk på stranden mistede den visuelle kontakt med ham, blev der slået storalarm.

En redningshelikopter fra Forsvarets Operationscenter blev sendt af sted fra Flyvestation Skrydstrup, mens Falck i Svendborg satte en gummibåd med fire mand i vandet. Derudover rykkede Marinehjemmeværnet ud med en gummibåd og i alt seks mand, og på land deltog fire mand og en indsatsleder fra beredskabet i indsatsen.

Også politiet deltog i indsatsen, og efter to timer fandt man kajakken på stranden tæt ved Vindebyøre Camping. Vidner kunne desuden fortælle, at en mand var løbet væk fra stedet, men et par timer senere fandt politiet frem til manden i en ejendom i Svendborg.

Annonce

Fik regning på 59.391 kroner

Politikommissær i Fyns Politi Anders Lundegaard fortæller, at manden nu sigtes for tyveri og muligvis også spiritussejlads. Om der også venter en regning for den store eftersøgningsaktion, tør han endnu ikke sige.

- Det er alt for tidligt at sige, om der også venter et erstatningskrav, fortæller Anders Lundegaard.

I en sag fra Storebælt fra 2018 endte en 23-årig mand med at få en regning på 59.391 kroner. Han sprang kun iført badebukser ud fra lavbroen på Storebælt og havde bedt en kammerat filme optrinnet, men bilister slog alarm, og manden kom til at betale udgiften til en redningshelikopter, der blev sendt i luften.

I sagen fra Christiansminde var der tilmed alkohol involveret. Den 33-årige havde ifølge politikommissæren siddet på stranden med en gruppe unge mennesker og drukket en masse øl.

- Han var på besøg hos én af dem i Svendborg, og da de sidder der, føler han åbenbart trang til en sejltur, fortæller Anders Lundegaard.

Firmaet Lifeplan Kajak & Friluftsliv holder kurser og lejer kajakker ud med udgangspunkt fra hotellet, og den 33-årige indfinder sig i hotellets reception med et ønske om at leje en kajak. Her bliver han imidlertid afvist – både fordi kajakudlejningen er lukket, og fordi han er fuld.

Annonce

Rigtig, rigtig dumt

I stedet går han ned og stjæler en kajak og sejler ud, og klokken 19.41 bliver der slået alarm og den store eftersøgning sat i gang.

Klokken 20.33 udsender politiet en besked om, at man er forholdsvis sikker på, at manden er gået i land på Tåsinge, og klokken 21.30 siger vagtchefen ved Fyns Politi, at kajakken er fundet, og at nogle vidner har set manden løbe fra stedet.

Da politiet finder frem til manden i Svendborg, er han brødebetynget. Han fortæller, at han blot ønskede en lille hyggelig tur på sundet.

- Han beklager meget og kan godt se, at det hele har været rigtig, rigtig dumt, fortæller Anders Lundegaard fra Fyns Politi.

Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

'De mest utålmodige mennesker nord for Alperne' har store planer: Vil bygge landsby omkring historisk ejendom

Annonce