Annonce
Assens

Stor check til landsbyprojekt - målet er udeområder til træning og leg for to millioner

Filialchef René Gramm Jeppesen kom forbi med en stor check. Formand for fællesbestyrelsen, Kristina Hansen, (t.h.) tog imod, og Gitte Christensen fra Ebberup Idrætsforening og viceinspektør Karen Lise Andersen var også med. Privatfoto.
Landsbyprojektet "Fra lille til stor - Ebberup gror" er kommet godt fra start, efter Fynske Bank forleden var forbi. De frivillige har brug for mange flere kroner i kassen.

Ebberup: De lokale i Ebberup har armene i vejret i disse uger.

Forleden kom filialchef René Gramm Jeppesen fra Fynske Bank i Assens forbi med en check på ikke mindre end 100.000 kroner.

Den går til projektet "Fra lille til stor - Ebberup gror", som er et samarbejde mellem den lokale idrætsforening, fitness-forening og Ebberup Skole, Børnehave og Vuggestue.

Parterne har store planer om at skabe et udeområde til hele landsbyen, hvor man kan lege, træne samt genoptræne på forskellig vis. Det skal også være hele byens samlingssted.

- Vi dækker et stort område helt fra vuggestue til børnehave, idrætsforening, fitness, lokale foreninger og genoptræning i Assens Kommune. Vi er glade for de 100.000 kroner - det er sindssygt flot, siger Kristina Hansen.

Hun er bestyrelsesformand for fællesbestyrelsen på skolen og daginstitutionen, og hun fortæller, at hele projektet løber op i to millioner kroner, hvis det går, som de frivillige drømmer om.

- Vi er rimelig meget i opstartsfasen, understreger Kristina Hansen.


Vi er rimelig meget i opstartsfasen

Kristina Hansen, formand fællesbestyrelsen


Annonce

Vognmand - og andre - vil hjælpe

Gruppen har desuden søgt Realdanias Underværker, hvor de i skrivende stund har fået flere end de 500 underskrifter, der kræves for at komme i betragtning til det ansøgte beløb på 934.320 kroner. Der er også søgt andre fonde, man afventer svar på.

Sådan ser skitsetegningerne til "Fra lille til stor - Ebberup gror" ud. Det er Kompan, der står bag. Skitsetegning: Kompan.

Desuden har en lokal vognmand nikket ja til at hjælpe med anlægsarbejdet - uden beregning vel at mærke. Andre har også henvendt sig og vil gerne bakke op om projektet.

- Så på den måde oplever vi en god støtte, siger Kristina Hansen.

Det er først i år, at de frivillige har lagt deres planer offentligt frem. De startede for omkring et år siden, men corona-situationen har som så meget andet gjort arbejdet mere besværligt.

Det store udeområde kommer til at ligge i området omkring skolen, hallen og børnehuset i Ebberup, og man håber at kunne være færdig i løbet af 2022, hvis alt går vel.

For alle aldre

Der vil være noget til de forskellige sanser og aldersgrupper i projektet "Fra lille til stor - Ebberup gror".

Gruppen oplyser, at der i træningsområdet blandt andet vil være stepbænke til forskellige styrketræningsøvelser, balancestation, balancebræt, Dip-bænk, et kombi 5-multitræningsområde og en suspension-træner.

I området for de seks-årige og op vil der være plads til leg, udeundervisning og små rum i det store rum, med plads til fordybelse. Der vil også være såkaldte loops, man kan nyde madpakken ved.

Der vil også være et område for de allermindste, hvor de kan blive udfordret med gynger, legehus, lille tårn med rutsjebane og så videre.

Sådan ser skitsetegningerne til "Fra lille til stor - Ebberup gror" ud. Det er Kompan, der står bag. Skitsetegning: Kompan.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce