Annonce
Nyborg

Stor bevilling på vej til forskningsprojekt om Nyborg Slot

Museumsinspektør, Mette Thøgersen, har fået en bevilling til forskningsprojekt om Nyborg Slot. Foto: Anette Hyllested
Museumsinspektør, Mette Thøgersen, har fået en samlet bevilling på 200.000 kroner til et forskningsprojekt, der skal gøre omverdenen klogere på restaureringsarkitektur med fokus på Nyborg Slot og Borgmestergården.
Annonce

Nyborg: Allerede nu er museumsinspektør Mette Thøgersen godt begravet i stakkevis af arkivmateriale.

Fra 1. september og et år frem skal hun nemlig blive klogere på restaureringsarkitektur med udgangspunkt i Nyborg Slot og den danske arkitekt Mogens Clemmensen, der var med til at restaurere Nyborg Slot i årene efter første verdenskrig.

Indtil videre har hun modtaget hele 17.000 arkivsider fra Slots- og Kulturstyrelsen, som skal nærstuderes i løbet af det kommende år.


- Det er jo lidt et nørdet projekt, jeg skal i gang med, men det er den sidste brik vi mangler for at kunne forstå, hvordan man restaurerede slottet dengang. Jeg skal se nærmere på, hvad der skete, efter man vedtog Bygningsfredningsloven, og hvordan det udmøntede sig i praksis.

Mette Thøgersen, museumsinspektør


Med arkivmateriale, der viser, hvordan Mogens Clemmensen restaurerede andre kendte borge, herregårde og kirker i Danmark, håber Mette Thøgersen at blive klogere på de tanker, der lå bag restaureringen af Nyborg Slot, som arkitekten aldrig fik færdiggjort eller afrapporteret.

Annonce

Penge fra kommunen og Kulturministeriet

Med en bevilling på 100.000 kroner fra Kulturministeriets forskningspulje og 100.000 kroner fra Nyborg Kommunes kultur og fritidsudvalg skal Mette Thøgersen til og med august 2021 blive klogere på, hvad det var for nogle overvejelser, Mogens Clemmensen havde i forbindelse med restaureringen af Nyborg Slot.

Et projekt, hun ser meget frem til at dykke ned i.

- Det er jo lidt et nørdet projekt, jeg skal i gang med, men det er den sidste brik vi mangler for at kunne forstå, hvordan man restaurerede slottet og andre middelalder- og renæssancebygninger dengang. Jeg skal se nærmere på, hvad der skete, efter man vedtog Bygningsfredningsloven, og hvordan det udmøntede sig i praksis, fortæller hun.

I første omgang skal museumsinspektøren udgive en artikel om sit forskningsprojekt samt holde et foredrag om emnet. Hun håber dog, at det i sidste ende vil munde ud i en bog om projektet og de konklusioner, hun når frem til i løbet af det kommende år.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce