Annonce
forside

Stor bøde til DF-politiker

Jens Munk bøde på 25.000 kroner for arbejdsulykke.

Byrådsmedlem Jens Munk overvejer at gå i retten i stedet for at betale bøden

SVENDBORG: 25.000 kroner i bøde for overtrædelse af arbejdsmiljøloven. Det skal entreprenør Jens Munk, medlem af Svendborg Byråd for Dansk Folkeparti, betale - hvis han vil.

Ellers ryger sagen i retten. Og det tyder det på, at den gør - for Jens Munk er mest stemt for at sige nej til bødeforlægget og gå rettens vej.

- Det er dybt, ja, du ved næsten, hvad jeg mener. Egentligt havde jeg sagt til mig selv, at det klogeste bare er at betale, så jeg undgår at ryge mere i gabestokken. Men jeg tror, jeg kører sagen videre, siger Jens Munk om bødeforlægget.

Arbejdstilsynet og politiet har i næsten ni måneder undersøgt og vurderet en arbejdsulykke, som fandt sted på Ærø 27. februar. Jens Munks firma, Højlundgaard Maskinstation var i gang med at støbe et gulv til en hal.

Annonce

Alvorligt skadet

Under arbejdet blev tre mand ramt af en teleskoplæsser, fordi håndbremsen ikke var trukket. De tre kom i klemme mellem teleskoplæsserens skovl og jorden. Én af de tre arbejdere kom alvorligt til skade. Håndbremsen var i øvrigt defekt, konstaterede Arbejdstilsynet. Samt at teleskoplæsseren ikke havde været til det påbudte årlige eftersyn.

Jens Munk er stærkt utilfreds med bødeforlægget og med præmisserne for det - at han som arbejdsgiver ikke har ført opsyn med arbejdspladsen.

- Altså, det har jeg haft min mest erfarne mand til. Han har været hos mig i 30 år, siger Jens Munk.

- Prøv og tænk på hvilke ressourcer, der er brugt på den her sag. Ressourcer, som politiet kunne have brugt på noget alvorlig kriminalitet, tilføjer han.

Annonce

Byrådsplads prøves

Uanset om Jens Munk accepterer bøden eller - som han foretrækker - går i retten med sagen, så er hans medlemsskab af byrådet også på spil. Hvis altså han bliver dømt i retten. Valgbarhedsnævnet skal i begge tilfælde vurdere, om han fortsat er værdig til at sidde i Byrådet.Jens Munk selv, mener ikke, det er en sag for Valgbarhedsnævnet.

- Så er der jo ikke nogen erhvervsdrivende, der kan sidde i byrådet. Bare det, at du stiller spørgsmålet, får nakkehårene til at rejse sig på mig, siger Jens Munk.

Men Jens Munk tager ifølge kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf fejl.

- Hvis sagen ender med bøden, skal den så for Valgbarhedsnævnet?

- Ja, det mener jeg, den skal, siger Erik Meldgård Bendorf.

I valgbarhedssammenhæng er der ingen forskel på, om en politiker bliver dømt ved Retten eller accepterer en bøde - i begge tilfælde er der tale om en straf. Og det er det afgørende.

Annonce

Erstatningssag

Jens Munk risikerer desuden en anden retssag.

Stiftstidende erfarer, at fagforeningen 3F på vegne af den hårdest tilskadekomne arbejder vil kræve erstatning for tabt arbejdsfortjeneste og for svie og smerte. Hvis Jens Munk ikke vil betale, så vil 3F rejse en civil erstatningssag mod ham. Jens Munk var før kommunesammenlægningen i mange år medlem af Gudme Kommunalbestyrelse for Dansk Folkeparti - og før det for Fremskridtspartiet. Han blev efter kommunesammenlægningen valgt til Svendborg Byråd for DF - sammen med Morten S. Petersen, som siden er skiftet til Venstre. Morten S. Petersen er for nylig af Valgbarhedsnævnet kendt værdig til at fortsætte i byrådet - trods en dom for vold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Danmark

Nikotinposer betyder færre rygere

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce