Annonce
112

Stoppet i nat: Intet kørekort, sprit i blodet og en stjålet bil

Spritbilister er blevet en daglig opgave for politiet på Fyn. Natten til torsdag standsede en patrulje en bilist i Vissenbjerg, som ikke blot havde indtaget for meget alkohol, men også manglede et kørekort og kørte i en stjålet bil. Arkivfoto: Rådet for Sikker Trafik.

Vissenbjerg: Spritbilister er blevet en næsten daglig oplevelse for Fyns Politi. Den seneste måned har politiet ifølge døgnrapporterne noteret 19 påvirkede bilister, og natten til torsdag meldte nummer 20 sig i rækken.

Klokken 1.28 standsede en patrulje en bil, som kørte ad Vestergade i Vissenbjerg. Det var et rutinetjek, men det afslørede en 25-årig mand fra Odense, som af flere årsager ikke burde sidde bag rattet i bilen.

For det første pustede manden et alkometer op til en promille på 1,0. For det andet havde han ikke noget kørekort. Og for det tredje var bilen, som han kørte i, stjålet.

Han blev sigtet for alle tre forhold og blev taget med til en blodprøveudtagning for at få målt sin nøjagtige alkoholpromille. Viser alkometermålingen sig at holde stik, kan han se frem til en bøde på et beløb, der svarer til hans nettoløn.

Det voldsomste tilfælde af spirituskørsel i den seneste måned oplevede politiet mandag aften, da en mand fra Vestfyn ramte en anden bil i krydset Koldinghuse Syd/Idrætsvej i Nørre Aaby. Mandens promille blev målt til 3,04, og hans bil blev derfor beslaglagt af politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Cirkushest på slap line

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce