Annonce
112

Stoppet i nat: Intet kørekort, sprit i blodet og en stjålet bil

Spritbilister er blevet en daglig opgave for politiet på Fyn. Natten til torsdag standsede en patrulje en bilist i Vissenbjerg, som ikke blot havde indtaget for meget alkohol, men også manglede et kørekort og kørte i en stjålet bil. Arkivfoto: Rådet for Sikker Trafik.

Vissenbjerg: Spritbilister er blevet en næsten daglig oplevelse for Fyns Politi. Den seneste måned har politiet ifølge døgnrapporterne noteret 19 påvirkede bilister, og natten til torsdag meldte nummer 20 sig i rækken.

Klokken 1.28 standsede en patrulje en bil, som kørte ad Vestergade i Vissenbjerg. Det var et rutinetjek, men det afslørede en 25-årig mand fra Odense, som af flere årsager ikke burde sidde bag rattet i bilen.

For det første pustede manden et alkometer op til en promille på 1,0. For det andet havde han ikke noget kørekort. Og for det tredje var bilen, som han kørte i, stjålet.

Han blev sigtet for alle tre forhold og blev taget med til en blodprøveudtagning for at få målt sin nøjagtige alkoholpromille. Viser alkometermålingen sig at holde stik, kan han se frem til en bøde på et beløb, der svarer til hans nettoløn.

Det voldsomste tilfælde af spirituskørsel i den seneste måned oplevede politiet mandag aften, da en mand fra Vestfyn ramte en anden bil i krydset Koldinghuse Syd/Idrætsvej i Nørre Aaby. Mandens promille blev målt til 3,04, og hans bil blev derfor beslaglagt af politiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce