Annonce
forside

Stoppet efter to dage: Underskriftindsamling for Gudbjerg-lukning blev upopulær

Malene Kuhr Nielsen og flere andre borgere i Gudme ønske sig, at Stokkebækskolen reduceres til to matrikler, og dermed bør skolen i Gudbjerg lukkes. Privatfoto

Mens mange borgere i den nordøstlige del af Svendborg Kommune kæmper for at bevare tre afdelinger af Stokkebækskolen, er der også kræfter i Gudme, der kæmper for lukning af Gudbjerg skole for at fremtidssikre Stokkebækskolen.

Gudme/Gudbjerg/Hesselager: En gruppe borgere i Gudme har gjort sig upopulære ved at foreslå lukning af skolen i Gudbjerg og i stedet bevare alle ni årgange på skolen i Gudme og lave indskoling på skolen i Hesselager med børn fra 0. til 6. klasse.

Initiativtager til forslaget er Malene Kuhr Nielsen, der bor i Gudme og har tre børn på skolen i byen.

Hun fortæller, at hun sammen med en række andre borgere i Gudme tirsdag morgen startede en underskriftsindsamling til fordel for deres forslag med henblik på at aflevere det som et høringssvar til skolebestyrelsen inden fristen den 13. november.

Allerede torsdag fjernede de dog underskriftsindsamlingen fra disken hos den nystartede købmand i Gudme, fortæller Malene Kuhr Nielsen.

- Folk er blevet kede af det, og nogle er blevet sure - blandt andet på facebook - over vores forslag til at organisere Stokkebækskolen på en ny måde, siger hun som forklaring på, at underskriftsindsamlingen er stoppet.

Planen er dog stadig at aflevere forslaget med de 53 underskrifter, de nåede at indsamle, til skolebestyrelsen, så deres forslag kan komme med i betragtning, når skolebestyrelsen skal beslutte fremtiden for Stokkebækskolen.

For selvom nogle er blevet kede af det, mener Malene Kuhr Nielsen stadig, at det upopulære forslag er den bedste løsning for at fremtidssikre Stokkebækskolen - og området i det hele taget.

Annonce

Fremtidssikring

- Det er ikke vores ønske at lukke Gudbjerg by. Vi har et ønske om at fremtidssikre vores skole og gøre den tilflytterattraktiv, argumenterer Malene Kuhr Nielsen.

Hun peger på, at netop muligheden for at sende sine børn på en lokal skole, der dog har samtlige klassetrin fra 0. til 9. klasse, i hendes optik er mest attraktivt for tilflyttere.

- Det, synes vi, ville være et rigtig stærkt signal. Det eneste, der går tabt i vores løsningsforslag, som vi ser det, det er det her parallelklassesamarbejde, som lærerne på Stokkebækskolen gerne vil have, fordi parallelklasserne ikke vil være på samme matrikel.

Hun afviser, at man kan se forslaget som kimen til en landsbyfejde.

- Der er nogen, der er blevet rigtig kede af det, og det er rigtig ærgerligt, for alt det, jeg gerne vil ude i vores område, det er jo netop at styrke samarbejde på tværs af byskiltene. Vi skal se os som ét område og ikke flere små byer, og så skal vi prøve at styrke det, vi har og gøre det attraktivt for dem, der bor her, og dem der har lyst til at flytte hertil, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce