Annonce
forside

Stoppet efter to dage: Underskriftindsamling for Gudbjerg-lukning blev upopulær

Malene Kuhr Nielsen og flere andre borgere i Gudme ønske sig, at Stokkebækskolen reduceres til to matrikler, og dermed bør skolen i Gudbjerg lukkes. Privatfoto

Mens mange borgere i den nordøstlige del af Svendborg Kommune kæmper for at bevare tre afdelinger af Stokkebækskolen, er der også kræfter i Gudme, der kæmper for lukning af Gudbjerg skole for at fremtidssikre Stokkebækskolen.

Gudme/Gudbjerg/Hesselager: En gruppe borgere i Gudme har gjort sig upopulære ved at foreslå lukning af skolen i Gudbjerg og i stedet bevare alle ni årgange på skolen i Gudme og lave indskoling på skolen i Hesselager med børn fra 0. til 6. klasse.

Initiativtager til forslaget er Malene Kuhr Nielsen, der bor i Gudme og har tre børn på skolen i byen.

Hun fortæller, at hun sammen med en række andre borgere i Gudme tirsdag morgen startede en underskriftsindsamling til fordel for deres forslag med henblik på at aflevere det som et høringssvar til skolebestyrelsen inden fristen den 13. november.

Allerede torsdag fjernede de dog underskriftsindsamlingen fra disken hos den nystartede købmand i Gudme, fortæller Malene Kuhr Nielsen.

- Folk er blevet kede af det, og nogle er blevet sure - blandt andet på facebook - over vores forslag til at organisere Stokkebækskolen på en ny måde, siger hun som forklaring på, at underskriftsindsamlingen er stoppet.

Planen er dog stadig at aflevere forslaget med de 53 underskrifter, de nåede at indsamle, til skolebestyrelsen, så deres forslag kan komme med i betragtning, når skolebestyrelsen skal beslutte fremtiden for Stokkebækskolen.

For selvom nogle er blevet kede af det, mener Malene Kuhr Nielsen stadig, at det upopulære forslag er den bedste løsning for at fremtidssikre Stokkebækskolen - og området i det hele taget.

Annonce

Fremtidssikring

- Det er ikke vores ønske at lukke Gudbjerg by. Vi har et ønske om at fremtidssikre vores skole og gøre den tilflytterattraktiv, argumenterer Malene Kuhr Nielsen.

Hun peger på, at netop muligheden for at sende sine børn på en lokal skole, der dog har samtlige klassetrin fra 0. til 9. klasse, i hendes optik er mest attraktivt for tilflyttere.

- Det, synes vi, ville være et rigtig stærkt signal. Det eneste, der går tabt i vores løsningsforslag, som vi ser det, det er det her parallelklassesamarbejde, som lærerne på Stokkebækskolen gerne vil have, fordi parallelklasserne ikke vil være på samme matrikel.

Hun afviser, at man kan se forslaget som kimen til en landsbyfejde.

- Der er nogen, der er blevet rigtig kede af det, og det er rigtig ærgerligt, for alt det, jeg gerne vil ude i vores område, det er jo netop at styrke samarbejde på tværs af byskiltene. Vi skal se os som ét område og ikke flere små byer, og så skal vi prøve at styrke det, vi har og gøre det attraktivt for dem, der bor her, og dem der har lyst til at flytte hertil, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce