Podcast

Stop stenkasteren #6: Kom helt tæt på stenkasteren

Henrik Høgh-Olesen, professor i psykologi på Aarhus Universitet

I sjette og sidste afsnit af podcast-serien "Stop stenkasteren" kommer lytteren tæt på det menneske, der kaster sten ud fra motorvejsbroer.

- Hvem fanden finder på sådan noget?, spurgte Carsten Bo Henriksen i det første afsnit af Fyens Stiftstidendes podcast-serie "Stop stenkasteren".

Han var den første på stedet, efter et stenkast smadrede en tysk families liv. De var på vej hjem fra ferie ad den fynske motorvej, da en sten blev kastet fra motorvejsbroen på Langesøvej.

Moderen, Nelli Gosmann, blev slået ihjel, faderen blev hjerneskadet for resten af livet. Og deres søn må vokse op hos sine bedsteforældre.

I podcast-serien "Stop stenkasteren" har Fyens Stiftstidende forsøgt at hjælpe Fyns Politi med at komme et skridt tættere på opklaring af sagen.

Annonce

Hør afsnittet her:

Hvem er han?

I det nye 6. afsnit af serien, "Mød stenkasteren", får lytteren et kig ind i hovedet på den mand, der står bag. Den del tager psykologiprofessor, Henrik Høgh-Olesen sig af:

- Det er det samme som sker med en seriemorder, der dræber tilfældige mennesker. De gør det fordi, de oplever en tilfredsstillelse ved det. De har i lang tid leget med tanken om det. Nu er de så kommet ud over den grænse, hvor de rent faktisk har gjort det, og oplever, at der er en tilfredsstillelse ved det, siger han blandt andet i podcasten.

I det nyeste afsnit møder lytteren også den erfarne efterforsker og tidligere drabschef for Rigspolitiets rejsehold, Kurt Kragh. Han forklarer, hvorfor det er så svært for politiets efterforskere at finde stenkasteren:

- De sager, hvor der ikke er relation mellem gerningsmand og offer, er svære. Det er et fjerndrab, og det er de sværeste sager at opklare. Jeg plejer at sige, at er der bare den mindste relation, så skal vi nok opklare det. Men er der ikke den relation, så er det rigtig, rigtig svært, siger Kurt Kragh blandt andet i podcasten.

Find hele podcast-serien på:
https://soundcloud.com/stopstenkasteren

Mest læste

Seneste nyt

Forsiden netop nu
Sport

KMD Cup kommer til Odense

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Sydfyn

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø