Annonce
Podcast

Stop stenkasteren #6: Kom helt tæt på stenkasteren

Henrik Høgh-Olesen, professor i psykologi på Aarhus Universitet

I sjette og sidste afsnit af podcast-serien "Stop stenkasteren" kommer lytteren tæt på det menneske, der kaster sten ud fra motorvejsbroer.

- Hvem fanden finder på sådan noget?, spurgte Carsten Bo Henriksen i det første afsnit af Fyens Stiftstidendes podcast-serie "Stop stenkasteren".

Han var den første på stedet, efter et stenkast smadrede en tysk families liv. De var på vej hjem fra ferie ad den fynske motorvej, da en sten blev kastet fra motorvejsbroen på Langesøvej.

Moderen, Nelli Gosmann, blev slået ihjel, faderen blev hjerneskadet for resten af livet. Og deres søn må vokse op hos sine bedsteforældre.

I podcast-serien "Stop stenkasteren" har Fyens Stiftstidende forsøgt at hjælpe Fyns Politi med at komme et skridt tættere på opklaring af sagen.

Hør afsnittet her:

Hvem er han?

I det nye 6. afsnit af serien, "Mød stenkasteren", får lytteren et kig ind i hovedet på den mand, der står bag. Den del tager psykologiprofessor, Henrik Høgh-Olesen sig af:

- Det er det samme som sker med en seriemorder, der dræber tilfældige mennesker. De gør det fordi, de oplever en tilfredsstillelse ved det. De har i lang tid leget med tanken om det. Nu er de så kommet ud over den grænse, hvor de rent faktisk har gjort det, og oplever, at der er en tilfredsstillelse ved det, siger han blandt andet i podcasten.

I det nyeste afsnit møder lytteren også den erfarne efterforsker og tidligere drabschef for Rigspolitiets rejsehold, Kurt Kragh. Han forklarer, hvorfor det er så svært for politiets efterforskere at finde stenkasteren:

- De sager, hvor der ikke er relation mellem gerningsmand og offer, er svære. Det er et fjerndrab, og det er de sværeste sager at opklare. Jeg plejer at sige, at er der bare den mindste relation, så skal vi nok opklare det. Men er der ikke den relation, så er det rigtig, rigtig svært, siger Kurt Kragh blandt andet i podcasten.

Find hele podcast-serien på:
https://soundcloud.com/stopstenkasteren

Mest læste

Forsiden netop nu