Annonce
Podcast

Stop stenkasteren #1: Tre journalister på en mission

Holdet af journalister bag "Stop stenkasteren" er fra venstre Kristina Lund Jørgensen, Anna Hjortsø og Tommy Byrne. Foto: Vibeke Volder

Tre journalister leder efter nye spor i sagen om stenkasteren, som spreder frygt på den fynske motorvej. Følg jagten i en ny podcast-serie.

Hvem er det, der kan finde på at kaste betonsten og marksten på 30-50 kilo ned fra motorvejsbroer på Fyn?

Det spørgsmål har plaget Fyns Politi i snart to år.

Annonce

Lyt til 1. afsnit af podcast-serien her:

Det har plaget folk, der kører på motorvejene. Og det har plaget dem, der bor tæt på motorvejsbroerne. At nogen ustraffet spreder utryghed på Fyn har naturligvis også plaget og generet Fyens Stiftstidende. Nu prøver vi med hjælp fra fynboerne at finde nye spor i sagen, så vi forhåbentlig kan få stoppet stenkasteren, inden det går galt igen.

I dag har Fyens.dk premiere på en podcast-serie med titlen "Stop stenkasteren". I det første afsnit af lydfortællingen tager de tre journalister Kristina Lund Jørgensen, Anna Hjortsø og Tommy Byrne tilbage til gerningsstedet. Det er der, hvor Langesøvej-broen krydser motorvejen, og hvor en tysk kvinde mistede livet og hendes mand førligheden. Den 21. august er det to år siden.

I podcasten kan lytterne møde naboerne i Skallebølle, hvor man går rundt og spekulerer over, hvem forbryderen mon kan være.

I afsnittet møder vi også musikeren Carsten Bo Henriksen, der var den første, der så, hvor galt det var gået den tyske familie, efter en betonsten havde boret sig ind i deres bil.

- Det er det værste, jeg nogen sinde har oplevet, siger han blandt andet.

Følg med og kom med tip i Facebook-gruppen "Stop Stenkasteren".

Og tip journalisterne på podcast@jfmedier.dk eller på telefonsvareren 63452505.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus