Annonce
Podcast

Stop stenkasteren #1: Tre journalister på en mission

Holdet af journalister bag "Stop stenkasteren" er fra venstre Kristina Lund Jørgensen, Anna Hjortsø og Tommy Byrne. Foto: Vibeke Volder

Tre journalister leder efter nye spor i sagen om stenkasteren, som spreder frygt på den fynske motorvej. Følg jagten i en ny podcast-serie.

Hvem er det, der kan finde på at kaste betonsten og marksten på 30-50 kilo ned fra motorvejsbroer på Fyn?

Det spørgsmål har plaget Fyns Politi i snart to år.

Annonce

Lyt til 1. afsnit af podcast-serien her:

Det har plaget folk, der kører på motorvejene. Og det har plaget dem, der bor tæt på motorvejsbroerne. At nogen ustraffet spreder utryghed på Fyn har naturligvis også plaget og generet Fyens Stiftstidende. Nu prøver vi med hjælp fra fynboerne at finde nye spor i sagen, så vi forhåbentlig kan få stoppet stenkasteren, inden det går galt igen.

I dag har Fyens.dk premiere på en podcast-serie med titlen "Stop stenkasteren". I det første afsnit af lydfortællingen tager de tre journalister Kristina Lund Jørgensen, Anna Hjortsø og Tommy Byrne tilbage til gerningsstedet. Det er der, hvor Langesøvej-broen krydser motorvejen, og hvor en tysk kvinde mistede livet og hendes mand førligheden. Den 21. august er det to år siden.

I podcasten kan lytterne møde naboerne i Skallebølle, hvor man går rundt og spekulerer over, hvem forbryderen mon kan være.

I afsnittet møder vi også musikeren Carsten Bo Henriksen, der var den første, der så, hvor galt det var gået den tyske familie, efter en betonsten havde boret sig ind i deres bil.

- Det er det værste, jeg nogen sinde har oplevet, siger han blandt andet.

Følg med og kom med tip i Facebook-gruppen "Stop Stenkasteren".

Og tip journalisterne på podcast@jfmedier.dk eller på telefonsvareren 63452505.

Annonce

Mest læste

Seneste nyt

Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor