Annonce
Kerteminde

Stop spild af mad lokalt: Kerteminde har brug for din hjælp lillejuleaften

Sidste år blev der samlet 4,5 tons mad ind i Vejle, da der var indsamling. Privatfoto
For første gang er Kerteminde med til at samle overskudsmad ind lillejuleaften, når butikkerne lukker. Maden bliver delt ud samme aften, og der er brug for flere, der vil hjælpe til med at samle maden ind og dele den ud.
Annonce

Kerteminde: - Det er jo dybt godnat at smide mad ud, og jeg skal alligevel ikke noget den 23. december på det tidspunkt. Juletræet har jeg allerede pyntet, smiler Basse Høghsberg fra Kerteminde.

Hun er medlem af den frivillige organisation Stop Spild Lokalt, som samler mad ind i 70 byer landet over.

I år er det første gang, at Kerteminde er med, og her har Basse Høghsberg meldt sig til at være med til at samle overskudsmad ind lillejuleaften. Overskudsmaden kommer fra Netto, Langegades Bageri, Clausens Eftf. Bageri og Superbrugsen i Kerteminde, som der er indgået aftaler med. Maden bliver delt ud i Aktivhuset på Vestergade i Kerteminde lillejuelaften fra klokken 22 til 23.30.

Maden vil ikke være decideret julemad, men vil være mad, som ikke kan holde sig i butikkerne julen over. Det vil især være frugt, grønt, brød, pålæg og mejerivarer.

Er man interesseret i at få noget af maden, skal man bare dukke op ved Aktivhuset i det nævnte tidsrum. Der vil ikke være nogen tilmelding eller godkendelse for at få noget af maden. Man stiller sig bare op i køen og medbringer en pose eller to. Herefter lukkes man ind i grupper og kan tage den mad fra bordene, man er interesseret i. På den måde ved man selv, om man kan lide det, man får med sig hjem.

Annonce

Meld dig til på facebook

Foreløbigt er der omkring 10 frivillige, der har meldt sig til at hente mad ved de lokale handlende, som der er indgået aftaler med. Der er dog brug for flere hænder og også gerne nogle med bil, da der kan være større mængder af mad, der skal transporteres til Aktivhuset.

- Sidste år blev der i Vejle samlet 4,5 tons mad ind. Det bliver dog nok ikke tilfældet her, understreger Basse Høghsberg.

Hun synes dog blot, at det siger noget om, at der kan være brug for flere biler til at køre maden til Aktivhuset.

Har man ikke nogen bil, men gerne vil hjælpe alligevel, er man mere end velkommen. Man skal bare give melde sig til som hjælper.

Det gør man ved at på ind på facebook-siden "Stop spild af mad lokalt (Kerteminde)."

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce