Annonce
Sport

Stolt Aston Villa-manager hylder sit pressede hold

Carl Recine/Ritzau Scanpix
Aston Villa var hårdt presset mod Leicester, men i overtiden sparkede holdet sig i Liga Cup-finalen.

Ikke siden 1996 har fodboldklubben Aston Villa kunnet bringe en titel med hjem til fansene i Birmingham, men i år er chancen der.

Tirsdag aften sikrede den egyptiske angriber Trezéguet i overtiden en sejr på 2-1 over Kasper Schmeichel og Leicester City i Liga Cup-semifinalen. Med samlet 3-2 er Aston Villa klar til finale på Wembley 1. marts.

Det førte til vilde jubelscener, da Villa-fansene invaderede banen efter slutfløjt, og manager Dean Smith lægger heller ikke skjul på, hvor stort et øjeblik det var.

- Det var følelsesladet for alle, da den bold gik ind. Jeg bliver en meget stolt mand, når vi tager til Wembley, lød det ifølge AFP fra Smith efter kampen.

Han er selv livslang Aston Villa-fan, og med en titeltørke på næsten et kvart århundrede fik jubelen frit løb på Villa Park.

Efter en tidlig føring til Aston Villa i kampen var holdet hårdt presset, men den vikarierende reservekeeper Orjan Nyland stod en kanonkamp for hjemmeholdet.

Han kunne dog ikke forhindre Kelechi Iheanacho i at udligne små 20 minutter før tid, men i tre minutters overtid blev Trezéguet altså helten for Aston Villa. Og det gjorde ondt på Leicester-manager Brendan Rodgers.

- Jeg synes, vi spillede en fremragende kamp. Vi spillede med god kontrol, men deres målmand lavede nogle fremragende redninger, lød det fra Rodgers.

- Jeg er skuffet på mine spilleres vegne, for vi investerede meget i kampen. Jeg troede til sidst, at kun ét hold (Leicester, red.) kunne vinde, men vi slukkede et kort øjeblik til sidst.

Aston Villa nåede i 2015 frem til FA Cup-finalen, men her blev holdet udspillet og tabte 0-4 til Arsenal. I 2010 tabte holdet Liga Cup-finalen til Manchester United med 1-2.

Til gengæld vandt Aston Villa den første udgave af Liga Cuppen tilbage i 1961. Den gang blev finalen spillet over to kampe. Efter at have tabt 0-2 ude mod Rotherham United, vandt Aston Villa 3-0 hjemme i returkampen.

I årets finale bliver modstanderen enten Manchester United eller Manchester City. Sidstnævnte tager en 3-1-føring med til returmødet onsdag aften på hjemmebane.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce