Annonce
Kerteminde

Stokkebye Vingård slår dørene op i deres nye vineri

Det er ægteparret Helle og Jacob Stokkebye, der står bag firmaet By Stokkebye og vingården. Pr-foto
Stokkebye Vingård slår påskelørdag 20. april dørene op til deres nye vineri. Her serverer de smagsprøver og fortæller, hvordan vinen er blevet produceret.
Annonce

Kerteminde/Nyborg: Stokkebye Vingård ligger otte kilometer syd for Kerteminde og råder over 4.500 vinstokke, mens den årlige produktion er på 6.000 flasker vin.

De første vinstokke blev sat i 2009, og i dag er vinen på kortet på en række danske gourmetrestauranter - blandt andet Falsled Kro, Rudolf Mathis, Fredeikshøj og Henne Kirkeby Kro.

Det er ægteparret Helle og Jacob Stokkebye, der står bag firmaet By Stokkebye og vingården. Jacob Stokkebye er stifter og direktør i Butler's Choice i Kerteminde, mens Helle Stokkebye står for den daglige ledelse af vingården sammen med den nyansatte vinmager, Tobias Nilsson.

Påskelørdag 20. april slår parret dørene op til vingårdens nye vineri. Det sker fra klokken 10 - 16. Her er det muligt at smage på den lokalproducerede vin og høre historien om, hvordan den er lavet. Det er også muligt at opleve forvandlingen af en gammel kornlade til et vineri.

På dagen vil det være muligt at købe vin samt ørredrogn og caviar, da By Stokkebye også forhandler disse delikatesser.

Annonce

Økologiske vine

Sidste år købte parret nabogården, og der er her, at det nye vineri er blevet opført. Den gamle kornlade fra 1931 er blev renoveret med respekt for den oprindelige byggestil.

Om kort tid går Stokkebye i gang med at tappe årgang 2018 på flasker, og der er store forventning til vinen, da sidste års varme sommer gav masser af smag til druerne og 30 procent mere i udbytte.

Stokkebye Vingård laver hvidvine, mousserende vine og hedvine. Den mousserende vin laves på samme metode som i Champagne, mens hedvinen laves ligesom portvin. Alle vine produceres efter økologiske principper, der blandt andet betyder, at der ikke sprøjtes med ukrudtsmidler. I stedet fjernes ukrudt maskinelt ved brug af traktor.

Har du lyst til at kigge forbi vingården, skal du køre til Kertemindevej 152, Bovense, Nyborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce