Annonce
Kerteminde

Efter 10 års arbejde og mange liter hældt i vasken: Jacob og Helle Stokkebye er nu på markedet med egen vin

Det bliver Helle Stokkebye Johansen, der kommer til at stå for den daglige drift af vineriet og gårdbutikken i Bovense, Foto: Helle Nordström
Jacob og Helle Stokkebye kunne påskelørdag for første gang invitere publikum indenfor i deres vineri og gårdbutik i en ombygget kostald. Og byde på smagsprøver på deres egen - særdeles velsmagende - vin
Annonce

Kerteminde/Nyborg: Det startede som kostald, men er nu omdannet til et lille mekka for livsnydere.

Udefra ligner Kertemindevej 152 i Bovense bare en hvilken som helst anden lille gård. Men inden i har Helle og Jacob Stokkebye indrettet et vineri og nu også en gårdbutik, der har åbent torsdag og lørdag i sæsonen juni-august.

I butikken man købe den caviar, Jacob Stokkebye er berømt for, og som han også sælger fra sit Kerteminde-firma Butlers Choice. Man kan købe honning fra parrets egen baghave, og så man man købe parrets egen vin inklusive en mousserende, der er skabt specielt til at ledsage caviaren.

- Vi startede med at lave vin for 10 år siden, og de første tre år hældte vi alt i håndvasken, griner Jacob Stokkebye.

- Så fik vi en tysk konsulent, der kunne fortælle os, at vi gjorde alting forkert, og så startede vi forfra.

Vinmager med erfaring fra hele verden

Nu, hvor Jacob og Helle Stokkebye har fået succes med deres vineri og har udvidet arealet med vinstokke fra to til seks hektarer, hade ansat en vinmager til at styre produktionen. Og selvom Tobias Nilsson blot er 27 år gammel, kommer han med masser af erfaring i bagagen. Han har i løbet af sit korte arbejdsliv nået at arbejde med vin både i New Zealand, i Sydafrika, i Tyskland og i Frankrig.
Annonce

En drøm gik i opfyldelse

Nu har de fundet opskriften, og sidste år udvidede de deres egne 2½ hektar vinmark ved sidste år at købe nabogården, og inddrage ekstra fire hektar til vinstokke. Den gamle kostald fik en ordentlig omgang, og er nu et vineri med en gammel vinpresse og vin på både stål- og træfade. Senere bliver laden omdannet til lager.

- Tønderne har jeg hentet på en vingård i Bordeau, hvor jeg som ung mand arbejdede et år. Det var der, drømmen om en dag at stå med min egen vin i hånden blev født, fortæller Jacob Stokkebye, der nu for alvor kan se sin drøm opfyldt.

Vineriet er på alle måder et familieforetagende - de tre børn giver en hånd med når og hvor de kan det, og vinene er opkaldt efter dem. Derfor kan man både købe en Liva og Stella Mary, en Victor og en Georg - og så er der også en Coco, som er Jacobs kælenavn til hustruen.

Medens Jacob Stokkebye er chef i Butlers Choice, så bliver der Helle Stokkebye, der kommer til at stå for den daglige drift samt markedsføring af vineriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce