Annonce
Fyn

Stokkebye vin præsenterede bobler i særklasse på Folkemødet: Vi vil være Danmarks bedste

Den mousserende vin Stella Maris er den, Helle Stokkeby Johansen og hendes mand Jacob især satser på, og der blev sprunget nogle propper på Det Fynske Folkemøde. Foto: Helle Nordström

- En man skal holde øje med, lød dommen fra en vinekspert i TV2 for nylig, da hun fik lov at smage Stokkebyes mousserende vin Stella Maris.

Ved Det Fynske Folkemøde kunne man ikke bare holde øje med den, men fakstisk købe sig et glas eller en flaskefuld ved Stokkebyes stand på fjerde sal i mediehuset. Og selvom det langt fra er os alle, der magter vin før frokost, så blev der alligevel langet en del glasfuld over disken.

- Vi deltog også på Heartland Festival, for i øjeblikket er vi i en proces med at fortælle fynboerne om, at man kan lave fremrangende vin i Danmark, fortæller Helle Stokkebye Johansen.

Hun og ægtefællen Jacob plantede deres vinstokke i 2009, og efter lidt begyndervanskeligheder, har de i seks år produceret vin af høj kvalitet.

Parret satser især på hvidvin og den mousserende Stella Maris. - Vi sætter barren højt, og vi tør godt sige det højt: - Vi vil være Danmarks bedste, forsikrer Helle Stobkkebye Johansen med et stor smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce