Annonce
Nordfyn

Stoffer og alkohol: Misbrugsbehandling i Særslev lukket

Misbrugsbehandlingen, der hidtil er foregået i Fredensbocenteret, skal nu enten ske i et behandlingscenter i Odense eller i misbrugerens eget hjem. Arkivfoto: Klaus Wind
Nordfynske misbrugere må enten tage turen til behandligscenter i Odense eller have hjemmebesøg af en misbrugsbehandler.
Annonce

Nordfyn/Odense: Nordfynboer, der er i behandling for stofmisbrug eller alkoholmisbrug, skal efter 1. april enten have behandling hjemme hos sig selv eller tage turen til et behandlingscenter i Odense.

Hidtil har de kunnet få behandling i Fredensbocenteret i Særslev, men den mulighed lukkede 1. april.

Nordfyns Kommune køber sig til misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Odense, og behandlere herfra har hidtil taget til Fredensbocenteret, men nu har Behandlingscenter Odense anbefalet at lukket satellitten i Særslev og i stedet lade misbrugere, der kan det, tage turen til Odense.

Og den anbefaling har Kommunalbestyrelsen sagt ja til.

Men i det "ja" ligger også, at der bliver lavet en individuel plan for de 11 nordfynboer, der inden lukningen i Fredensbocenteret fik behandling der. De bliver tilbudt enten at tage turen til Odense, eller at behandlerne kommer hjem til dem.

Og hjemmebesøgene er omfattet af Nordfyns Kommunes aftale med Behandlingscenter Odense, fortæller formand for Social- og Sundhedsudvalget Mogens Christensen (V).

Nordfyns Kommune har to aftaler med Behandlingscenter Odense. Aftalen om alkoholbehandling koster i 2020 1.174.632 kroner, mens der til stofmisbrugsbehandling er afsat 2.692.650 kroner på Social- og Sundhedsudvalgets område og 513.650 kroner på Børne- og Ungeudvalgets område.

Ud over de 11 misbrugere, der indtil 1. april fik behandling i Fredensbocenteret, er 25 andre for øjeblikket i et forhandlingsforløb.

Hvad lokalet i Fredensbocenteret nu skal bruges til, er der endnu ikke taget stilling til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce