Annonce
Kultur

Stjernespækket jury klar til Cannes Film Festival

En hyppig gæst ved Cannes Film Festival. Nicole Kidman er med i årets jury.

Instruktør Ang Lee og skuespiller Nicole Kidman er blandt medlemmerne af juryen i Cannes.

Fra 15. til 26. maj forvandles byen Cannes i Frankrig til et mekka for passionerede filmfolk og fans, når Cannes Film Festival løber af stablen for 66. gang.

Undervejs skal en jury på ni mand afgøre, hvem der fortjener Palme d'Or - bedre kendt som Den Gyldne Palme - som gives for bedste film.

Juryen ledes af den legendariske instruktør og producer Steven Spielberg. Han får selskab af otte topfolk fra filmbranchen, som nu er offentliggjort på Cannes Filmfestivalens hjemmeside.

Ud over Spielberg er der fire instruktører i juryen. Blandt andre Ang Lee, som er kendt for at have instrueret "Brokeback Mountain" og tidligere på året vandt en Oscar for "Life of Pi".

Derudover er der en tidligere vinder af Den Gyldne Palme i juryen i skikkelse af instruktøren Cristian Mungiu. Også den japanske instruktør Naomi Kawase og den britiske instruktør Lynne Ramsay er med i juryen.

På skuespillersiden er den franske skuespiller Daniel Auteuil, østrigske Christoph Waltz, Bollywood-navnet Vidya Balan samt den australske Hollywood-stjerne Nicole Kidman med til at udpege vinderen, som kåres den 26. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Annonce