Annonce
Erhverv

Stjernerestaurant: Alt er weekendbooket i 19 uger frem

- Vi har haft et godt team, der har ført os frem til det, vi har opnået i dag, og de skal også føre os videre. Jeg tror, det vil betale sig i det lange løb. Men jeg glæder mig ikke til mit regnskab, siger Kim Gubi Lundvaldt, som ejer restauranterne Resumé og Salig Simons Gaard samt selskabsrestauranten Den Blå Kirke i Svendborg. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen.
Den anmelderroste Restaurant Resumé er fuldt booket både fredag og lørdag frem til den 3. september.

Svendborg: Hvis man vil smage Kim Gubi Lundvaldts anmelderroste, nordiskinspirerede retter på Restaurant Resumé i Møllergade, skal man skynde sig at bestille bord.

Lige nu er det muligt at bestille et bord på restauranten på fredag den 23. april, men ellers skal man frem til fredag den 3. september, hvis man have et bord til to på en fredag eller lørdag.

Kim Gubi Lundvaldt er vant til at være fuldt booket både fredag og lørdag hen over det meste af sommeren, men den nuværende interesse slår alt, hvad han tidligere har oplevet.

Annonce

- Jeg har lavet over 200 takeaway-menuer hver uge under nedlukningen, så jeg vidste godt, at folk stadig støttede os og var derude, men jeg er alligevel glædelig overrasket over, at interessen er så stor, siger han.

I øjenhøjde

Kim Gubi Lundvaldt mener selv, at et ambitiøst koncept med en god kvalitet til prisen og et møde med gæsterne i øjenhøjde er hemmeligheden succesen i Resumé.

- Vi har ikke et stort besværligt vinkort, og jeg skriver heller ikke mine retter med en masse franske ord, som ingen forstår. Er noget sprødt, så skriver jeg ikke ”croustillant”, men at det er knasende eller sprødt. Jeg kan selv komme ud at spise på en restaurant og se nogle ord, som jeg ikke aner, hvad er, og jeg forsøger at holde tingene ved jorden uden at gøre det luftigt, forklarer han.

Kim Gubi Lundvaldt åbnede i 2018 Salig Simons Gård i Brogade i et samarbejde med søsteren Katja Gubi. Foto: Katrine Becher Damkjær

På rejse- og anmeldersiden Tripadvisor, der har over 150 millioner anmeldelser af restauranter, hoteller og seværdigheden over hele verden, er Resumé brugernes foretrukne restaurant på Fyn, men de mange rosende anmeldelser har aldrig fået Kim Gubi Lundvaldt til at overveje at udvide Resumé eller lave en filial.

Han er bange for, at han udvander succesen.

- Jeg har kun to hænder, og jeg synes, jeg har set mange, som slår større brød op, end de kan håndtere. Jeg vil stadig gerne være tæt på, og selvom jeg har ansat en daglig leder, så har jeg det fint med, at jeg stadig kan stå og røre i gryderne, siger Kim Gubi Lundvaldt.

Annonce

Ingen kopi

Han har dog siden åbningen af Restaurant Resumé i 2017 udvidet med købet af Salig Simons Gaard i Brogade og selskabslokalerne i Den Blå Kirke på Lundevej, og han har også lavet catering serveret mad fra en foodtruck.

- Jeg siger ikke, vi ikke kunne finde på at lave noget andet, men vi vil aldrig lave en tro kopi af Resumé. Den har en god størrelse, hvor vi kan overskue det hele og være meget personlige, siger Kim Gubi Lundvaldt.

Normalt er der plads til 36-38 gæster på Resumé, men corona-restriktionerne betyder, at det antal nu er reduceret til 30-32 gæster – afhængigt af selskabernes størrelse.

Når det lige nu er muligt at få et bord på fredag, skyldes det, at Kim Gubi Lundvaldt har ringet rundt til alle, der har bestilt bord for længe siden, og at et selskab på 10 netop har meldt afbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce