Annonce
Kultur

Stjernebesat program: Hør eksperterne fortælle om, hvor Europa er på vej hen

Lykke Friis, Rune Lykkeberg og Marlene Wind er tre af forårets oplægsholdere. Fotos (arkiv): Anders Birch, Katrine Becher Damkjær, Tariq Mikkel Khan
Ærø Folkeuniversitets forårsprogram fokuserer på Europas fremtid med foredrag af nogle af landets fremmeste eksperter.

Ærø: - Vi er så heldige, at vi har fået nogle af Danmarks mest fremtrædende eksperter på området til at komme til Ærø, så glæd jer til et fantastisk spændende program i foråret 2020.

Så ubeskedent gør Ærø Folkeuniversitet reklame for den kommende foredragsrække i sit forårsprogram. Men man skal måske heller ikke sætte sit lys under en skæppe, når man kan prale af at have navne som Thomas Ubbesen, Rune Lykkeberg, Lykke Friis og Marlene Wind på plakaten.

Første stjernenavn kommer torsdag den 23. januar, hvor journalist og forfatter Thomas Ubbesen fortæller om de store flygtningestrømme, der har ramt vesten de senere år. Thomas Ubbesen har blandt andet dækket krigs- og flygtningekatastrofer på Balkan, i Mellemøsten, Afrika og Latinamerika og senest udgivet bogen "Good Luck, Habibi – rejser i flygtningestrømmen".

29. februar byder chefredaktør Rune Lykkeberg, dagbladet Information, ind med foredraget "Vesten mod Vesten - fortællinger om det politiske opbrud fra efterkrigstiden til Brexit og Trump".

I marts for folkeuniversitetet besøg af tidligere ambassadør i London Claus Grube, som skal fortælle om EU og Danmarks rolle i den fremtidige internationale udvikling. I april fortæller tidligere prorektor og nuværende Tysklands-korrespondent for Berlingske Lykke Friis om Berlinmurens fald, og i maj spørger professor og Europa-ekspert Marlene Wind "Hvor er Europa på vej hen?".

Alle foredrag koster 50 kroner. Inden da er der 16. januar klokken 19 i Ærøskøbing Medborgerhus, Pilebækken 30, et gratis arrangement om klima og natur på Ærø. Se hele programmet på Ærø Folkeuniversitets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce