Annonce
Odense

Stjal dyr elcykel på Banegårdspladsen: 22-årig mand skal i fængsel for 13 cykeltyverier

Den 22-årige mand, der den 21. juli begik et usædvanligt frækt cykeltyveri ved højlys dag, har nu fået en fængselsstraf. Foruden tyveriet fra Banegårdspladsen blev han dømt for 12 andre cykeltyverier og et indbrud. Foto: Overvågningsbilleder fra kælderen under Fyens Stiftstidende

Odense: En 22-årig mand er af Retten i Odense blevet straffet med 10 måneders fængsel for 13 cykeltyverier og et indbrud. Det oplyser anklagemyndigheden ved Fyns Politi på Twitter.

Et af tyverierne har været særdeles grundigt beskrevet i dette medie, for det fandt sted ved cykelstativerne lige ud for vinduerne ind til mediehuset på Banegårdspladsen i Odense, hvor blandt andet Fyens Stiftstidende har redaktion.

Her opdagede en medarbejder tyveriet, mens det var i gang ved højlys dag den 21. juli. Da hun så en mand tage en dyr elcykel over skulderen og bære den ned i parkeringskælderen, fulgte hun efter ham og ringede til politiet.

Inden politiet kom, havde tyven nået at skære låsen op med en medbragt vinkelsliber, og så kunne han suse af sted på cyklen ad Nørregade, hvor vidnet mistede ham af syne.

Fyens.dk kunne efterfølgende bringe optagelser fra videoovervågningen i kælderen, som tydeligt viste den kriminelle handling.

Der skulle dog gå ni dage, før politiet hentede videoen. En ansat hos Fyns Politi genkendte herefter gerningsmanden, som blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør 31. juli.

Annonce

Må prioritere ressourcer

Dagen forinden havde Venstres folketingsmedlem Erling Bonnesen bedt justitsminister Nick Hækkerup (S) forholde sig til sagen.

- Det er fuldstændig grotesk og utilfredsstillende for borgerne og deres retssikkerhed, at politiet ikke har de nødvendige ressourcer til at følge op på helt åbenlyse og igangværende cykeltyverier. Derfor lander det her på Folketingets og ministerens bord, sagde Erling Bonnesen.

Fra Fyns Politi lød forklaringen, at man var nødt til at prioritere ressourcerne ud fra en vurdering af alle opgaver. Og det bakkede justitsministeren op.

Politiet havde to patruljer ude at lede efter gerningsmanden i Odenses centrum i 20 minutter, fremgik det af ministerens skriftlige svar til Folketingets Retsudvalg.

I grundlovsforhøret erkendte den 22-årige mand fra Odense at have stjålet seks cykler til en samlet værdi af mere end 100.000 kroner. Tyven forklarede, at han var blevet presset til at stjæle cyklerne, og at han skulle bruge penge til heroin.

Siden er manden blevet tiltalt for yderligere syv cykeltyverier, som sammen med et indbrud altså kostede ham en straf på 10 måneders fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce