Annonce
Nordfyn

Stjal butiksvarer for 1475 kroner i Meny: Flygtede i Audi A3

Meny i Bogense havde torsdag aften besøg af to butikstyve. Foto: Emil Hermann.
Butikstyv i Meny i Bogense stak af med butiksvarer for 1475 kroner.

Bogense: Torsdag aften klokken 17.40 opstod der dramatik i Meny på Vestre Engvej i Bogense. To tyve stjal butiksvarer, og da den ene person forsøgte at stikke af med tyvekosterne ud ad en nødudgang bagerst i butikken over mod Bogense Svømmehal, gik en alarm. Gerningsmanden skyndte sig ud i en sort Audi A3 og stak af derefter af med en pose varer til en værdi af 1475 kroner.

Den anden person forblev i butikken og overbeviste personalet om, at han ikke havde noget med tyveriet at gøre. Herefter gik han fra stedet.

- Vi kan tydeligt se tyvenes ansigter på vores videokamera i butikken, og politiet, som kom kort efter anmeldelsen, kunne genkende den ene person. Politiet har også fået nummerpladen på bilen, oplyser Lasse Andersen, medejer af Meny i Bogense.

Af sikkerhedsmæssige årsager er der tre nødudgange i Meny i Bogense. Når dørene åbnes aktiveres en alarm alle tre steder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce