Annonce
Indland

Stjal bil i Nyborg - kørte galt i Vollsmose

Seks yngre mænd blev fældet af en lygtepæl i Egeparken lørdag morgen efter en biljagt i bydelen. Foto:Birgitte Carol Heiberg

Seks yngre mænd blev fældet af en signalstander i Egeparken lørdag morgen efter en biljagt i bydelen.

Først stjal de bilnøglerne, og så stjal de bilen.

En patrulje fra Fyns Politi kunne lørdag morgen anholde fem yngre mænd, der havde ræset rundt i Vollsmose i en stjålet bil.

Nøglerne til bilen blev stjålet allerede den 30. december under et indbrud på en adresse i Nyborg. Gruppen ventede herefter 11 dage og stjal så bilen den 10. januar, hvorefter de altså kørte rundt i den indtil lørdag morgen. Her blev de opdaget af en patruljevogn på Vollsmose Allé.

- Patruljen forsøger at få bilen til at stoppe, men de fortsætter altså for fuld fart ind i Egeparken, hvor bilen skrider ud og rammer en signalstander til lysregulering.

De seks personer fra bilen stikker af, men det lykkedes politiet at anholde fem af dem. Ingen af dem kom til skade under uheldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];