Annonce
Indland

Stine Bosse: Familiepolitik bliver forsømt i Danmark

Det er for svært for unge familier i Danmark at kombinere et sundt familieliv med en ambitiøs karriere, mener erhvervskvinden Stine Bosse.

Ifølge Djøf er det nødvendigt at gøre mere lokalt for at tilgodese familie- og arbejdslivet.

Danmark har brug for nogle politiske rammebetingelser vedrørende familiepolitik. Området er blevet forsømt i mange år, og det gør det svært for unge børnefamilier at få arbejds- og familieliv til at hænge sammen.

Det vurderer erhvervskvinden Stine Bosse.

- Jeg mener, at familiepolitikken i Danmark er forsømt. Hvis man sammenligner Danmark og Sverige, så har svenskerne gennem mange år ofret mere på familiepolitikken, end vi har gjort i Danmark, siger Stine Bosse.

- Jeg tror, man gør klogt i fra politisk side at få lavet nogle rammebetingelser, som gør det muligt at forene et ambitiøst arbejdsliv med ordentlige vilkår for familielivet.

Hun er dermed enig med Facebook-gruppen Familiepolitisk Netværk, som har samlet 16 familiepolitiske anbefalinger, der skal få politikernes øjne op for børnefamiliernes pressede hverdag.

Bag Familiepolitisk Netværk står den idepolitiske tænketank Cura.

Det er særligt områderne deltid, barsel og syge børn, som netværket ønsker politisk lovgivning indenfor.

Blandt andet vil de have mulighed for, at alle forældre kan gå på deltid, indtil barnet er fyldt otte år, lovsikret ret til at tage fri for at passe sine syge børn i mindst 20 dage per barn og øremærket barsel til mænd.

Edith Jakobsen, arbejdslivspolitisk chef i Djøf, mener, at deltid er noget, man sagtens kan lave lokalt med sin arbejdsgiver, men det er ikke noget, man skal lave som en kollektiv ret.

- Deltid kan være en god løsning for den enkelte familie, men det er ikke svaret på en kollektiv udfordring med at skabe sammenhæng mellem familie- og arbejdsliv, siger hun.

- At give bedre mulighed for at arbejde deltid, betyder jo ikke færre arbejdsopgaver, så risikoen ved flere på deltid er dermed også, at de øvrige kolleger belastes yderligere.

- Derfor er man er nødt til at gøre mere for lokalt på den enkelte arbejdsplads at sørge for, at der er gode vilkår for at kombinere familie- og arbejdsliv, siger Edith Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce