Annonce
Middelfart

Stimler sammen på altaner og i vinduer: I Brogade mødes de og synger sammen hver morgen

Beboerne i Brogade 2 og 4 stimler hver morgen klokken 9.05 sammen på altanerne og synger med, når Phillip Faber inviterer til morgensang på DR.

Middelfart: Hver morgen fem minutter over ni sker der noget, som muligvis ellers aldrig før er sket i Brogade. En stor højtaler med indbygget forstærker køres ind i gården ved nummer 2 og 4, og ud strømmer DR Pigekorets dirigent Phillip Fabers morgensang.

Phillip Faber har hver morgen i coronakrisen sunget to forskellige sange og spillet til - til stor glæde for rigtig mange danskere.

- Denne morgensang kobler vi os på og blæser lyden op, så alle kan høre Fabers klaverspil. Alle beboerne har fået udleveret en udgave af den nyeste højskolesangbog, og dagen i forvejen har jeg fundet de valgte sange på DRs hjemmeside og kopieret og uddelt de sange, der ikke står i Højskolesangbogen, fortæller idémageren bag, Niels Ole Frederiksen.

Niels Ole Frederiksen, der selv er gammel højskolemand, gætter på, at de hver morgen mødes 15-16 mennesker og synger sammen med Phillip Faber.

Annonce
Beboerne i Brogade 2 og 4 stimler beboerne hver morgen klokken 9.05 ud på altanerne og synger med, når Phillip Faber inviterer til morgensang på DR. Foto: Niels Ole Frederiksen

Deltager på behørig afstand

Højtaleren har Niels Ole Frederiksen lånt af formand for Foreningen for Opstart af Båring Efterskole og Højskole, Ask Nørholm.

- Stort set alle ejendommens beboere deltager. Mange ved at gå ud på deres altaner eller ved at sidde i det åbne vindue. Resten er til stede på græsplænen på behørig afstand, forklarer Niels Ole Frederiksen, som selv sørger for at finde klaverspillet til den tredje og selvvalgte sang, som ikke er en del af udsendelsen på DR.

- Også vores naboer i Brogade nummer 6 har sluttet sig til os. De er på deres egen grund og stikker hovederne op over muren og synger med. Efter sangene siger vi godmorgen til hinanden og skilles med ønsket om en god dag og et på gensyn i morgen tidlig.

Beboerne i Brogade 2 og 4 synger tre sange hver morgen. De to Phillip Faber synger plus en, Niels Ole Frederiksen har valgt. Foto: Niels Ole Frederiksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce