Annonce
Middelfart

Stilleben hos Galleri Hindhede

Et eksempel på Michael Lauterjungs værker. Pressebillede

Middelfart: Galleri Hindhede åbner søndag 10. februar klokken 10 en udstilling med værker af Michael Lauterjung.

Han er født i Tyskland og har arbejdet med "maleriet" siden 1986, hvor han afsluttede et seks års studie med et års studie på "Hochschule für angewandte Kunst in Wien bei Prof. Maria Lassnig".

Stilleben har en lang tradition i kunsthistorien og skal man rubricere Michael Lauterjungs malerier, må det være med henvisning til den stilart. Malerierne er næsten ubegribeligt præcise, eller rettere det objekt Michael Lauterjung har valgt som motiv er skarpt defineret, baggrunden derimod er abstrakt.

Den blanding af abstrakt maleri og Stilleben er interessant, ikke mindst fordi det afbildede objekt nærmest bliver sat udenfor tid og rum, hængende der i intetheden.

Udstillingen kan ses frem til lørdag 6. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce