Annonce
Odense

Stille søndag afslutter en travl uge i city

Allan Risumfeldt er lykkelig over igen at kunne møde kunderne. Han har været i sin butik hver dag under nedlukningen. - Jeg kan ikke finde ud af bare at gå hjemme, som han siger. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Butikkerne og cityforeningen jubler efter en uge med genåbent i detailhandlen. Men restauranter og cafeerne er savnet, siger citydirektør Peter Bøgholm.

Odense: Der er ikke megen trængsel og alarm i Odenses gågader søndag formiddag, hvor skyerne ikke synes at ville vige pladsen for solen, og hvor marts viser sig fra sin råkolde side.

Flere butikker har tilsyneladende valgt ikke at holde søndagsåbent, hvilket kan synes underligt efter måneder med nedlukning i detailhandlen, og kunder, der er sultne efter at svinge dankortet.

Først på dagen bemærker flere af de handlende da også netop det:

- Nu er vi endelig klar til at komme ud og knalde nogle penge af, så forstår jeg faktisk ikke, at alle butikker ikke er åbne, siger eksempelvis Jonna Hugger fra Søhus, der er taget i byen for at handle med sin mand Peer Nielsen.

Omkring 90 butikker i bymidten har ifølge Cityforeningen trods alt søndagsåbent, og i dem er personalet glade efter en travl uge i genåbningens tegn.

En af dem er Allan Risumfeldt, der er indehaver af butikken af samme navn.

- Vi kan ikke klage. Det har været forfærdeligt at holde lukket, og vi er lykkelige for at kunderne kommer igen. Det har været en hård tid, hvor vi har måttet være fleksible, siger han, mens han svinger støvsugeren ved indgangen til herretøjsbutikken på hjørnet af Klaregade og Sankt Knuds Kirkestræde.

Søndag var kold, blæsende og våd. Vintapperstræde lå mere eller mindre øde hen på grund af de lukkede restauranter og cafeer. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Annonce

En travl uge

At det ser lidt tomt ud sådan en søndag formiddag skyldes ifølge direktør i Odense Cityforening Peter Bøgholm, at omkring 100 restauranter og cafeer i midtbyen stadig skal holde lukket.

- Særligt om søndagen er de med til at skabe liv. Men helt generelt har det været en rigtig fin første uge siden genåbningen. Lørdag var der virkelig mange mennesker i byen, som der plejer at være på lørdage. Det var lige tilpas, og vi skulle nok heller ikke have været flere, når man tager coronarestriktionerne i betragtning, siger han.

For det er selvfølgelig en balancegang, som man også er bevidst om ude i butikkerne, hvor der er regler for, hvor mange kunder hver butik må lukke ind ad gangen.

I den lille tøjbutik By K i Kongensgade er antallet fire, men det har kunderne haft fuldt forståelse for, siger Camilla Larsen, der har oplevet en forrygende første uge i butikken siden genåbningen.

- Lørdag morgen stod kunderne simpelthen i kø, da vi åbnede, og alle har været så glade for at komme ud og handle igen. Det er helt tydeligt. Vi har glædet os til at se og tale med kunderne, siger hun, der sammen med indehaveren af butikken har haft live-salg på Facebook under nedlukningen.

- Og nu, hvor vi er åbne igen, er flere kommet ind for at se vores butik fysisk. Det har været sjovt at opleve, siger hun, der meget apropos netop har afsluttet sit studie i e-handel.


Vi kan ikke klage. Det har været forfærdeligt at holde lukket, og vi er lykkelige for at kunderne kommer igen. Det har været en hård tid, hvor vi har måttet være fleksible, siger han, mens han svinger støvsugeren ved indgangen til butikken på hjørnet af

Camilla Larsen, ansat i By K i Kongensgade


Annonce

Indestængt købetrang

I mange butikker fortæller personalet, at der er blevet byttet mange julegaver denne første uge med åbent i detailhandlen, men der har også været godt gange i den øvrige handel.

Generelt har genåbningen betydet, at der har været et såkaldt mer-salg sammenlignet med samme uge sidste år, fortæller Peter Bøgholm

- Der har selvfølgelig været mange, der har byttet gaver fra julehandlen, men der har også været en god del indebrændt shoppetrang, og det er vi glade og taknemmelige for. Netto set har butikkerne haft fin gavn af genåbningen, siger han.

By K hedder den lille butik i Kongegade, hvor Camilla Larsen arbejder. Til tider har kunderne stået i kø ved butikken, hvor der må være fire ad gangen foruden personalet. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Hilmar Darri Flygeringen og Stine Pointing har ikke overmåde travlt søndag formiddag, men særligt i tøjsalget har der været mange kunder i den forgangne uge. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Stella Sundby på arbejde i Samsøe Samsøe i Vestergade. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce