Annonce
Debat

Stil høje krav til kommunalpolitikerne

Synspunkt: Om et halvt år skal vi til stemmeurnerne. I skal afgøre, hvem I tror på et bedst til at repræsentere jer i kommunalbestyrelserne og regionsrådene. Jeg håber, I stiller højre krav til vores politik, og jeg håber, I stiller høje krav til, hvordan vi passer vores arbejde og kæmper for vores demokrati.

Lokalpolitik er velfærd og nærhed. Det er her, vi sikrer en værdig ældrepleje, trygge dagtilbud og alt derimellem. Lokalpolitik behøver ikke altid handle om store strategiske masterplaner eller nye kæmpe arrangementer. Lokalpolitik i er i høj grad det, som handler om din og min hverdag.

Derfor skal vi politikere også blive bedre til at håndtere og tale om hverdagens problemer og turde håndtere de ting, vi kan gøre bedre.

Annonce

Masterplaner kan være rigtig godt og hjælpe med at sætte retning, men det må aldrig være på bekostning af hverdagens udfordringer, som skal løses.

Hvis der kommer flere ældre i hjemmeplejen, behøver vi ikke lave en strategi for rekruttering af personale, før vi går ud og søger nok hænder til hverdagens opgaver.

Hvis vi vil udfase plastik i vores organisationer, kan vi godt lave en stor strategisk plan, men samtidig starte med at droppe de små plastikbøtter med mælk i, som vi har til alle møder.

Hverdagens opgaver er rigtig mange, og lokalpolitik handler i høj grad om hverdagen.

Jeg håber, I vil stille høje krav til, hvordan vi passer vores arbejde. Politikere skal turde blive klogere.

Jeg mener, vi politikere bør arbejde opsøgende med at blive klogere, være nysgerrige og få vigtige input i det demokratiske arbejde og i hverdagens beslutninger.


Politikere ved ikke alt, bare fordi vi har vores flotte stol i byrådssalen.


Jeg er ret privilegeret. Folk stiller det nemlig mere eller mindre som et krav til mig, fordi jeg er en ung borgmesterkandidat. Derfor er det blevet en naturlig del af mine arbejdsgange som politiker. Men for mange andre er det ikke naturligt at være opsøgende og nysgerrige, fordi det ikke er blevet stillet som et krav på samme måde. Her er man vant til gode høringsprocesser, og at folk nok skal sige til, hvis de vil have noget frem.

Politikere ved ikke alt, bare fordi vi har vores flotte stol i byrådssalen. Og det er ikke alle borgere, der forventer, at de bare kan gå til deres politikere for at tale med dem, men sådan burde det jo faktisk være. Og det er ikke alle mennesker, der skriver lange høringssvar og sender det i en mail, selv om de faktisk har meget på hjertet.

Hvis vi virkelig vil værne om vores lokale demokrati, skal vi dyrke det, beskytte det og passe bedre på det. Det kræver nysgerrighed og dialog.

Lokaldemokrati er selvfølgelig også røde snore og et ”dav” til 100 mennesker, når man åbner et eller andet nyt. Men ofte får man ikke længere samtaler med ret mange mennesker, når der er røde snore og fotografer til stede. Samtalen på plejehjemmet over en leverpostejsmad kan måske gøre en langt klogere, selv om man ikke har røde løbere og pressens tilstedeværelse. Den samtale kommer næsten kun, hvis man er nysgerrig og har lyst til at opsøge de samtaler.

Folk forventer, at jeg arbejder benhårdt på at blive klogere og lytte til andre, fordi jeg er yngre end mange andre borgmesterkandidater. Nogle ser det som en dårlig ting, for mig er det en styrke. Jeg ved nemlig, at jeg bliver en langt bedre politiker af at inddrage andre i mine overvejelser og være nysgerrig på ting, jeg ikke ved. Mange stiller det som et personligt krav. Men sandheden er, at det burde man faktisk gøre til alle andre politikere også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce