Annonce
250

Stiftstidende slået med en bremselængde: Roulunds er Fyns ældste virksomhed

Både Per Kroer Andersen (th.) og Henning Dahl Rasmussen har været ansat længe nok til at opleve både op- og nedture hos Roulunds. Den værste periode var fra 2003 til 2007, hvor produktionen flyttede til udlandet. - Det var rigtig hårdt at se på, at fabrikken lukkede og at skulle sige farvel til så mange kolleger, fortæller Henning Dahl Rasmussen. Foto: Heidi Juel Skovrider
Hvis man hos Fyens Stiftstidende troede, at man kunne fejre 250 års jubilæum som Fyns ældste virksomhed, kan man godt tro om igen. For Roulunds Braking er lidt mere end 35 år ældre.

Fyn: Der skal mange lys i lagkagen, når Fyens Stiftstidende fejrer 250 års jubilæum, men det er ikke nok til at være Fyns ældste virksomhed. Den hæder tilfalder Roulunds Braking A/S, som blev grundlagt 7. november 1736, hvor avisen ”først” så dagens lys 3. januar 1772.

Roulunds startede som et rebslageri på Sortebrødre Torv i Odense. Senere udviklede det sig til en markant produktionsvirksomhed i det sydlige Odense, som nu har fokus på innovation og udvikling på matriklen på Hestehaven i Odense og har store fabrikker i Indien.

Men trods op- og nedture, nye produkter og nye ejere, så er der noget, som ikke har ændret sig hos Roulunds: Sammenholdet.

Annonce

Som en stor familie

Henning Dahl Rasmussen har haft 50 års jubilæum hos Roulunds, og han fortæller, at der altid har været et særligt sammenhold.

- Når folk er kommet inden for dørene, så bliver de her gerne længe. Lige nu har vi fire folk på lageret, og de har alle sammen haft mindst 25 års jubilæum, fortæller Henning.

Hvis du vil noget og kan noget, så får du lov. Og så er her frihed under ansvar. Der er ikke nogen, som er i haserne på dig og følger op hele tiden.

Henning Dahl Rasmussen, Roulunds Braking

Men det mest kendetegnende er nok de muligheder, der er for hele tiden at prøve noget nyt.

- Jeg har alle årene fået de udfordringer, jeg har bedt om, fortæller Henning, som i sin tid begyndte som fejedreng og har arbejdet sig op gennem geledderne.

- Hvis du vil noget og kan noget, så får du lov. Og så er her frihed under ansvar. Der er ikke nogen, som er i haserne på dig og følger op hele tiden.

Det er ikke kun Henning, der har arbejdet sig op gennem organisationen. Ligesom flere gange før i tiden er den nuværende direktør hentet i egne rækker.

Annonce

Tror på mange år endnu

Per Kroer Andersen startede hos Roulunds i 1988 som værkfører, har arbejdet som driftsleder og sidder nu i direktørstolen.

Han vil gerne medgive, at det ikke altid har været lige sjovt at være ansat hos Roulunds, og at der har været svære og usikre tider, men at det er en solid virksomhed, hvor man tror på fremtiden.

- Den nærmeste fremtid ser fornuftig ud, selv om vi har en udfordring i de stigende fragtrater. De er med til at spise af vores indtjening, fortæller Per Kroer Andersen.

- På den længere bane kan vi blive udfordret af, at elbiler ikke slider bremserne lige så meget som fossile biler. Men vi tror på, at vi er klædt på til fremtiden, og at vi kan gøre os gældende, fordi vi hele tiden udvikler nye produkter.

På de interne linjer kan medarbejdernes loyalitet blive en udfordring.

Annonce

Har ingen slutdato

For de trofaste medarbejdere gør også, at der er nødt til at ske en udskiftning de kommende år.

- Gennemsnitsalderen er en udfordring, for mange af de ansatte har nået en alder, hvor de kan stoppe, når de vil. Lige nu har vi to ledige stillinger, og det er usædvanligt, for der kan gå flere år imellem, at vi søger nye medarbejdere, siger Per Kroer Andersen.

Henning Dahl Rasmussen nærmer sig de 70 år, men han har nu ikke sat en slutdato for sit arbejdsliv. Han nyder de par dage om ugen, hvor kan møder op på arbejde.

- Jeg synes, det er rart at komme ud, og jeg brænder stadig for arbejdet og kan lide det, jeg laver, siger han.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce