Annonce
250

Stiftstidende fylder 250 år: Chefredaktøren kørte 2000 stykker kransekage ud til fynboerne

Hos hjemmeplejen, Benediktgruppen/Munkebjerggruppen/Hunderupgruppen, var de fleste medarbejdere ude hos borgene, men de kollegaer, der var inde til pause, kunne godt spise et stykke kransekage. Fra venstre Vivian Jespersen, Pernille Østergaard, Jeanette Grath Lorentzen og Marianne Sørensen. Foto: Michael Bager.
Hvad gør en chefredaktør, når han brænder inde med store mængder kransekage til en jubilæums-fejring? Fyens Stiftstidendes Poul Kjærgaard brugte avisens 250-års fødselsdag på at bringe kransekage ud til fynske arbejdspladser, så fynboerne - lidt på distancen - kunne være med i fejringen.

Der skulle have været stor jubilæumsfejring på alle Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt omkring på Fyn. Med bobler og 2000 stykker kransekage til alle, der havde tid og lyst til at fejre avisens store dag.

Det satte en vis virus stopper for, men kransekagen var indkøbt, så hvad gør en chefredaktør i den situation?

Han skriver ud til fynboerne, at han kommer med kage, hvis nogen kunne trænge til lidt sødt til ganen på årets første arbejdsdag, der også er Fyens Stiftstidendes 250-års fødselsdag/jubilæum.

Annonce

Og det kunne virkelig mange fynske arbejdspladser godt tænke sig.

- Min mailboks er ved at flyde over af mails fra folk, der gerne vil give kollegaerne kage, lød det fra en tilfreds chefredaktør, der hele mandagen agerede chauffør og leverandør af kransekage, og samtidig fik lejlighed til at tale med nogle af avisens mange læsere.

Chefredaktør Poul Kærgaard hentede mandag morgen 2.000 stykker frisk kransekage hos Føtex i Bolbro. Den blev læsset på avisens nye rullende redaktion, som senere på dagen skal rundt med lækkerierne til trængende læsere. Foto: Michael Bager

Første stop var på Roulund Braking Holding Aps - det tidligere Roulunds Fabriker, der er en af Fyns ældste arbejdspladser og nogle få år ældre end Fyens Stiftstidende, der er grundlagt den 3. januar 1772.

Direktør i Roulund Braking Per Kroer Andersen og Camilla Bossen fik kransekage i anledning af Fyens Stiftstidendes 250-års jubilæum. Foto: Michael Bager

Fra Roulund tog direktør Per Kroer Andersen imod en stor bakke med kransekage til de trofaste medarbejdere, inden turen gik videre til Daginstitutionen Skovbrynet i Vissenbjerg, hvor personalet, der passer 89 børnehavebørn og 25 vuggestuebørn, også fik kransekage på første dag efter en fredelig juleferie med kun 10-12 børn i pasning.

Ude for foran børnehaven Skovbrynet i Vissenbjerg var gutterne fra Mullerup Entreprenører ved at separere kloakvand og regnvand. De trængte netop til en kransekage.  Foto: Michael Bager

Også på OUH blev chefredaktøren taget imod med åbne arme. Her mente afdelingsbioanalytiker Marlene Olsen, at hendes medarbejdere havde gjort en ekstra indsats med pcr-test analysearbejdet de seneste mange måneder.

- Virkelig mange har taget ekstravagter og ekstraarbejde. De har virkelig fortjent det, lød det fra Marlene Olsen, inden hun viste ud i personalestuen, hvor kransekagen blev modtaget med lykønskninger og tak.

I regn og slud, avisen den skal ud. Og det skal kransekagen også, kunne man tilføje. Fra morgenstunden kørte den nye redaktionsbil, som vil bringe redaktionen rundt på hele Fyn i jubilæumsåret, rundt med kransekage-stykker til fynske arbejdspladser. Foto: Michael Bager

Ude i bilen igen tikkede det fortsat ind med mails på Poul Kjærgaards telefon, og turen gik videre til  blandt andet Ajour Advokater, til Odense Kommunes hjemmepleje i Bjergegade til buschaufførerne på Keolis og til Athenevænget, hvor tusindvis af fynboer bliver vaccineret i disse dage.

- Mine kollegaer skal have kage, fordi de gør et fantastisk stykke arbejde med højt humør. Vi elsker kage og spiser det tit, forklarede Ida Rita Thorsen, pensioneret sygeplejerske.

Når læserne ikke kan komme til Fyens Stiftidende til fejring, kommer Fyens Stiftstidende til læserne. Her chefredaktør Poul Kjærgaard med kransekage til Roulund Braking.  Foto: Michael Bager

Ude i redaktionens nye varevogn, der hele jubilæumsåret vil bringe journalister rundt på Fyn for at fortælle fynboernes historier, kunne chefredaktøren ikke være mere fornøjet.

- Jeg er simpelthen så glad og stolt over, at fynboerne vil være med til at fejre dagen, jublede han.

Lise-Lotte og Hans Christiansen har holdt Fyens Stiftstidende siden de blev gift i 1966, og de mente, at personalet på OUHs Urinsvejs-kirurgisk afdeling, hvor Lise-Lotte pt er indlagt fortjente kage - og det fik de. Foto: Michael Bager

Selv om den nye el-varevogn har god rækkevidde, kunne den ikke bringe Poul Kjærgaard hele Fyn rundt.

Andre gode folk bragte derfor kage til bl.a. Jobcentret i Middelfart og til Plejecenter Toften i Munkebo. På den måde fandt 2000 stykker kransekage rundt til lækkersultne fynske ganer, og fejringen af 250-års jubilæet er for alvor i gang.

Og det var kun en lille begyndelse. Fyens Stiftstidendes jubilæum vil blive fejret hele året med et væld af læserarrangementer, fester og særlig journalistik til fynboerne.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce