Annonce
Assens

STIF Salbrovad kan vinde to priser ved Sportslørdag 2020

Jumping fitness er populært både hos børn og voksne. Har man ønske om en aktivitet, bliver den iværksat, hvis der er tilstrækkeligt med interesserede: Foto: STIF Salbrovad

Salbrovad: Idrætsforeningen STIF Salbrovad er nomineret til to priser i forbindelse med Fynske Bank Sportslørdag. Det drejer sig om Den Fynske Idrætsforeningspris og Årets Frivillige Idrætsleder.

Det er foreningens håndboldtræner Jesper Johansen, der er nomineret i sidstnævnte kategori, og det er faktisk også foreningens formand Ulla Larsen, der selv har indstillet foreningen til priserne.

- Kriterierne var, at det skulle være en forening, der samlede lokalsamfundet, og gjorde noget for børn og unge, og det tænkte jeg, at vi godt kunne leve op til, fortæller Ulla Larsen, der er glad for, at det blev til to nomineringer.

Foreningen samarbejder med både børnehaven og skolen. De tilbyder også både badminton for voksne og forskellige aktiviteter for børn, mens håndboldafdelingen tæller over 100 spillere fordelt på otte hold. Dén er især Jesper Johansens fortjeneste, og det er da også derfor, han er nomineret til Årets Frivillige Idrætsleder.

- Vi er en breddeklub, men vi vil også gerne vinde. Vil man det, skal det være som i skolen - det skal både være sjovt, og man skal lære noget, siger Jesper Johansen.

Sportslørdag løber af stablen 18. januar.

Annonce
Jesper Johansen er indstillet til prisen som årets frivillige idrætsleder. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Assens

Kyndelmisse på Hjemstavnsgården

Annonce