Annonce
Indland

Stenkastersagerne: Så mange afhøringer, tips og dna-skrab har politiet fået

Denne bro ved Ravnebjerggyden er et af de steder, hvor en stenkaster har været på spil. Arkivfoto: Michael Bager

Fyns Politi efterforsker fortsat de mange stenkast fra motorvejsbroer rundt om på Fyn - det har blandt andet resulteret i hundredevis af afhøringer, tips og mundskrab.

Vi bliver lige chokerede hver gang. Hver gang en gerningsmand smider en sten fra en motorvejsbro og ned på tilfældige bilister på vej hjem fra arbejde, familiefødselsdag eller sommerferie.

De fynske stenkastersager har fået stor opmærksomhed både fra befolkningen og medierne. Det har ført til en lang række tips, afhøringer og mundskab fra Fyns Politi i jagten på at finde den eller de gerningsmænd, der skaber frygt på landsdelens veje.

Vicepolitiinspektør og leder af efterforskningsstaben ved Fyns Politi Richardt Jakobsen fortæller, at de samlet for alle stenkastersagerne har modtaget 1360 tips. Han fortæller, at han dog ikke har nogle konkrete tal for, hvor mange tips der har været brugbare og kunne lede politiet videre.

- Men alle tips bliver overvejet og vurderet. Er de relevante, går vi straks i gang med det, men de prioriteres også efter vigtigheden, siger han. Dog vil han ikke oplyse, hvor mange efterforskere Fyns Politi i øjeblikket har på stenkastersagerne, eller hvordan det tal tidligere har set ud.

Annonce

Det lange træk

Af og til fører tips til afhøringer. Vicepolitiinspektøren fortæller, at de, når alle afhøringsformer tæller med, til dags dato har haft 900 afhøringer. Samtidig har efterforskningen ført til, at Fyns Politi har udført cirka 200 såkaldte dna-skrab. Det er blandt andet blevet gjort for at finde et match med det dna, der er fundet på den 30 kilo tunge sten, der blev kastet mod den tyske familie på Fynske Motorvej i august 2016.

Særligt sagen med den tyske familie har været samtaleemne mange steder på Fyn, og hos Fyns Politi fortæller Richardt Jakobsen, at de stadig arbejder indædt på at finde den eller de ansvarlige.

- Vi er stadig i gang med efterforskningen. Der er rigtig mange ting, vi er ved at undersøge, så det er det lange, seje træk, vi arbejder på nu. Det handler om opfølgning på tips, opfølgning på efterforskningsskridt, vi har iværksat og tjek af videoovervågning.

Og stenkastersagerne er på nogle områder anderledes end de sager, som politiet normalt efterforsker.

- Det er en atypisk modus, kan man sige. Man kan jo godt have en ide om, at det kunne være tilfældige ofre, så det er atypisk. Og så er gerningsstedet broer. Det er gudskelov ikke noget, vi har set ofte, før de her sager begyndte, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce