Annonce
Podcast

Stenkastersagen: Den nærmeste familie kan dække over stenkasteren

Tidligere kriminalkommissær fra Rejseholdet Kurt Kragh. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Hvorfor er det så vanskeligt at finde stenkasteren? Nyt afsnit i podcast-serie ude nu.

Det er næsten to år siden, det for alvor gik op for alle, at der var en farlig mand på spil på Fyn. Det var den nat en tysk kvinde døde på den fynske motorvej, fordi en mand kastede en kæmpesten ned på familiens bil. Stenkasteren er stadig på fri fod.

Det nye afsnit af podcastserien "Stop stenkasteren" ser på, hvorfor det er så svært at finde manden. Hvis nogen dækker over stenkasteren, kan det meget vel være en i hans nærmeste familie. Det mener den erfarne efterforsker og tidligere drabschef for rejseholdet Kurt Kragh:

- Mødre holder altid hånden over deres sønner. Altid. Det er bare sådan helt intuitivt, at de giver deres sønner alibi eller beskytter dem, siger han og peger på, at det også kan gælde andre tætte familiemedlemmer.

- Det skal man være opmærksom på både som efterforsker og i bekendtskabskredsen, siger han.

I podcastens sjette afsnit forklarer Kurt Kragh, hvorfor stenkaster-sagen er så vanskelig at efterforske.

Hør det seneste afsnit her

Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes