Annonce
Odense

Stenkastere risikerer racisme-straf

Fyns Politi har sigtet tre unge mænd med indvandrerbaggrund for grov vold, efter at de lørdag kastede sten mod samarbejdsrådsformand Ra Ranunkel i Vollsmose.

Tre unge mænd er sigtet for grov vold efter stenkast mod Ra Ranunkel i Vollsmose

Fyns Politi har sigtet tre unge mænd med indvandrerbaggrund for grov vold, efter at de lørdag kastede sten mod samarbejdsrådsformand Ra Ranunkel og råbte ”danskersvin” under et tv-interview om en mulig etnisk konflikt i Vollsmose.

Politiets rapport om omstændighederne bliver nu overgivet til anklagemyndigheden, forklarer chefpolitiinspektør John Jacobsen.

- Så er det op til anklagemyndigheden og i sidste ende domstolene at tage stilling til, om det har et racistisk islæt. Det kan i så fald være strafskærpende, siger han.

Anklager Jakob Beyer forventer at behandle sagen ”relativt hurtigt.”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hesselet kan løbe med fornem kokkepris

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce