Annonce
Middelfart

Stemningsfuld koncert i Middelfart Kirke med Musikskolens bedste elever

Stemningen for koncerten i kirken blev underbygget af dæmpet belysning med masser af levende lys. Privatfoto

Middelfart: Det var en ikke helt almindelig musikskolekoncert, som Middelfart Musikskole gav i Middelfart Kirke torsdag den 29 november. Koncerten var afslutningen på et projektforløb med nogle af de mest erfarne og modne elever fra skolens talentlinje.

Lærer Ken Thinggaard har havde samlet holdet under navnet "Dream Team", og sammen har de arbejdet på en koncert tilpasset det smukke kirkerum.

Resultatet blev luftige musikalske arrangementer, hvor det æstetiske og sanselige var i højsædet, fortæller musikskolens souschef Morten Andersen i en pressemeddelelse.

- Vi glæder os over hvor gennemarbejdet alting var - og hvor vigtigt det er også at have dette niveau repræsenteret i en musikskole fuld af mangfoldighed. Både elever - såvel som de cirka 175 fremmødte - fik sig en rigtig god oplevelse, siger Morten Andersen.

Musikskolen er tilbage i Middelfart kirke med traditionelle julekoncerter onsdag 12. december kl. 19.00 og i Husby Kirke søndag 16. december kl. 16. Entré til begge koncerter er 25 kroner.

Annonce
Nogle af de mest erfarne elever fra Musikskolen udgjorde Dream Team holdet, som stod for koncerten. Privatfoto
Koncerten bød på luftige musikalske arrangementer. Privatfoto
Publikum blev ikke overvældet af en massiv lydmur af rock i kirken. Der var plads til eftertænksomhed, det intime og det nærværende, fortæller souschef Morten Andersen. Privatfoto
Både elever og publikum fik en god oplevelse i Middelfart Kirke. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Mindeord For abonnenter

Mindeord: I byrådssalen boltrede Per Berga sig som en fisk i vandet

Annonce