Annonce
Faaborg-Midtfyn

Stemmesluger forlader Venstre: Vraget borgmesterkandidat skifter til Lokallisten

Fra at have været glemt i tre år er Lokallisten pludselig i kommunalbestyrelsen. Ole F. Pedersen har meldt sig ud af Venstre og er indtil videre Lokallistens eneste kommunalbestyrelsesmedlem. Foto: Torsten Cilleborg
Ole F. Pedersen har meldt sig ud af Venstre, der nu må finde en ny folketingskandidat i Faaborg-kredsen. Han bliver Lokallistens første medlem af kommunalbestyrelsen
Annonce

Faaborg-Midtfyn: To måneder efter Ole Filstrup Pedersen, 57, tabte afstemningen om at blive Venstres borgmesterkandidat i Faaborg-Midtfyn, har han meldt sig ud af Venstre og ind i Lokallisten, hvor han nu bliver listens første medlem af kommunalbestyrelsen.


Det er mange små ting, der har hobet sig op. Ved Folketingsvalget så jeg folk fra vores egen bestyrelse sætte valgplakater op for Erling Bonnesen og Jane Heitmann, selv om vi havde aftalt, at vi skulle stå sammen om mig som kandidat.

Ole F. Pedersen, tidligere folketingskandidat for Venstre i Faaborg-kredsen.


Det betyder også, at Venstre i Faaborg-kredsen må se sig om efter en ny folketingskandidat.

Ole F. Pedersen siger, at beslutningen er en af hans livs sværeste, men han føler ikke længere, han kan få sine politiske ambitioner indfriet i Venstre.

Annonce

Det har altid været Venstre

- Hver eneste gang, jeg har kunnet afgive en stemme til et valg i 39 år, er den gået til Venstre, hvad enten det har været til Europa-parlamentet, Folketinget eller kommunalvalg. Det er svært det her, og jeg havde en pissedårlig dag i går, da jeg meddelte det. Men jeg har i lang tid haft en voksende følelse af, at opbakningen fra partiet ikke står mål med de kræfter, jeg lægger i det. Nu, hvor beslutningen er truffet, letter presset på mine skuldre, siger han.

Ole Pedersen har stemt på Venstre ved alle de valg, han kunne, siden han var 18 år. Foto: Torsten Cilleborg

Der er ingen tvivl om, at nederlaget til Kristian Nielsen om at blive partiets borgmesterkandidat var den skuffelse, der slog hovedet på sømmet.

- Det er mange små ting, der har hobet sig op. Ved Folketingsvalget så jeg folk fra vores egen bestyrelse sætte valgplakater op for Erling Bonnesen og Jane Heitmann, selv om vi havde aftalt, at vi skulle stå sammen om mig som kandidat, og op til afstemningen om borgmesterkandidaten fik jeg vrede henvendelser fra midtfynske Venstrefolk om, at jeg havde modarbejdet deres interesser, fordi jeg var en af dem, der stemte imod, at der skulle flere penge til Midtfyns Fritidscenter. Og op til afstemningen om vores borgmesterkandidat fik jeg indtrykket af, at vores byrådsgruppe var enige om, at Kristian Nielsen og jeg var kandidaterne, men pludselig stillede Lars Tribler også op. Det synes jeg var et brud på aftalerne.

Ole Filstrup Pedersen

Født 17. maj 1963, bor sammen med Maybritt Raun i Horne, har et barn.

Læreruddannet ved Skåret Seminarium, arbejder på Hjemly Efterskole som fodboldtræner og samfundfagslærer. Havde en fodboldkarriere på superliga- og divisionsniveau. Han har bl.a. spillet i OB og Svendborg fB.

Kom i kommunalbestyrelsen i 2013 og sidder i Opvækst- og Læringsudvalget og Lokalsamfunds- og Kulturudvalget, udpeget til formand for udvalget for Fremtidens Skole.

Fik 399 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017.

- Jeg vil ikke skydes i skoene, at jeg er en dårlig taber. Første gang, jeg stillede op til kommunalbestyrelsen, kom jeg ikke ind, og første gang, jeg prøvede med Folketinget, fik jeg 1500 personlige stemmer. Jeg synes selv, jeg har taget kampene i modvind, men jeg skal også kunne se mulighederne, for at det er værd at blive ved at lægge kræfterne, og det er ressourcekrævende at stille op i politik.

Annonce

For langt nede i magthierarkiet

Men hvorfor ikke blive i dit parti og gøre din indflydelse gældende dér, f.eks. gå efter den formandspost i Opvækst og Læring, du tidligere har givet udtryk for, du gerne vil have?

- Magthierarkiet i Venstres gruppe gør, at jeg næppe får en formandspost. Jeg vil ikke kunne få den indflydelse, jeg synes min vælgeropbakning berettiger til.

Ole Filstrup Pedersen, der er efterskolelærer på Hjemly Fri- og Efterskole, er netop en af dem, der kan trække mange personlige stemmer til Venstre. Ved kommunalvalget i 2017 fik han 399 personlige stemmer, og ved Folketingsvalget sidste år nåede han 4000 fynske stemmer og blev førstesuppleant til Folketinget.

Annonce

Derfor Lokallisten

Nu har han valgt at melde sig ind i Lokallisten, tidligere Borgerlisten, der kun var 13 stemmer fra at komme i kommunalbestyrelsen ved seneste valg.

Ole Pedersen fik 399 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017. Foto: Torsten Cilleborg

- Jeg er optaget af det meget nære, det meget lokale, som jeg synes, vi mister følingen med, når vi sidder med vores excelark i kommunalbestyrelsen. Det slog mig for alvor under debatten om Øhavsskolens mulige sammenlægning på én matrikel. Jeg tog ned til afdeling Svanen for at orientere mig om trafiksituationen. Jeg kom til at tænke over, hvor lidt føling, kommunalbestyrelsen har med de mennesker, vi træffer beslutninger om. Det kan Lokallisten gøre bedre, og jeg vil gerne lægge nogle kræfter i at få folk ind i beslutningingerne og i hvert fald få nogle bedre diskussioner i kommunalbestyrelsen, så beslutningerne ikke altid er klappet af inden de møder, de egentlig bør besluttes på.

Lokallisten, der dengang hed Borgerlisten, manglede bare 13 stemmer i at få plads i kommunalbestyrelsen ved valget i 2017.

Nu går jagten på kandidater i gang.

- Vi vil dække hele kommunen og håber på, at vi kan tiltrække interesse fra unge, der er trætte af politiske -ismer, og vi håber også at få nogle kvinder på vores liste, lyder det fra Ole F. Pedersen, der formentlig bliver listens spidskandidat.

Fyens.dk følger op på sagen om partiskiftet.

Annonce
Assens For abonnenter

Flemming, Tommy, Leo og Torben mødes hver onsdag for at køre race: - Vi er store legebørn. Forskellen er bare prisen på legetøjet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce