Annonce
forside

Stemmer fra Stenstrup: Fællesskabet findes i hallen

Foto: Katrine Becher Damkjær

Det er i hallen, mange af aktiviteterne er, og det giver sammenhold og fællesskab, lyder det fra flere Stenstruppere, da avisen lagde vejen forbi en håndboldkamp tirsdag aften. En af spillerne - Mathias Stenberg - ville dog ønske, at Stenstrup kunne byde på et sted for unge at hænge ud om aftenen.

Stenstrup: Fyns Amts Avis er i Stenstrup i denne uge, og i den forbindelse var vi tirsdag aften i Stenstruphallen for at spørge folk, hvad der bedst ved området, og hvad de eventuelt mangler. Onsdag klokken 13 kan du finde os på biblioteket og torsdag fra klokken 14 i Kirkeby Børnehus.

Annonce

1) Camilla Lüneborg, Stenstrup:

Foto: Katrine Becher Damkjær

Jeg er rigtig glad for sammenholdet, der er omkring aktiviteterne her i hallen, jeg synes, det styrker sammenholdet for både børn og forældre. Jeg synes, at sammenholdet er vigtigt. Der er meget socialt i at komme her i hallen.

Hvis jeg skulle ønske mig noget her i Stenstrup, så skulle det være, at der var noget for de lidt ældre børn. Vores den ældste bliver 14, og jeg synes, at det mangler noget for børn i hans aldersgruppe; et sted de kan gå hen. De flakker lidt rundt og tager for eksempel på biblioteket, så det ville være dejligt med et sted med aktiviteter til dem. Men det er der vist kræfter, der arbejder på at stable på benene, så det er dejligt.

2) Pia Sørensen, Stenstrup:

Foto: Katrine Becher Damkjær

Jeg er jo tilflytter og kom til Stenstrup i 2005, og jeg synes, at der foregår rigtig mange ting på kryds og tværs i foreningslivet. Det er rigtig godt, hvis man kommer hertil, for så kan man hurtigt få nogle bekendtskaber. Det er en god måde at lære andre at kende på, hvis man tør at engagere sig i byens store foreningsliv.

Jeg vil dog sige, at jeg har oplevet, at det er svært at starte nye ting. Det skal helst have noget med bolde at gøre; håndbold eller fodbold eller den slags. Jeg prøvede på et tidspunkt at starte noget pardans, men det var der ikke opbakning til. Siden har jeg været med til at starte swing-dans, og vi har da fået et hold på benene, men jeg er den eneste fra Stenstrup. Alle de andre på holdet er fra andre steder end Stenstrup. Nej, det kan godt være svært at starte noget nyt, hvis ikke det har noget med en bold at gøre.

3) Mathias Stenberg, Svendborg:

Foto: Katrine Becher Damkjær

Jeg går i syvende klasse her i Stenstrup, og jeg har boet ind til for tre måneder siden, hvor vi flyttede til Svendborg. Jeg synes, at det bedste ved Stenstrup er sammenholdet, der er her. Alle er glade for hinanden og hjælper hinanden. Altså Svendborg er også en fed by, men den er ikke lige så god som Stenstrup, synes jeg.

Jeg synes bare, at der mangler nogle butikker og en tank, der har åbent om aftenen, når brugsen har lukket. Det ville være fedt. Og så kunne jeg også godt tænke mig et sted, hvor man kan hænge ud med vennerne. Det mangler vi.

4) Jonna Juul, Stenstrup:

Foto: Katrine Becher Damkjær

Jeg synes, det dejlige ved Stenstrup er, at det er et godt lille lokalsamfund, hvor man kommer hinanden ved. Det er jeg rigtig glad for, og der er gode foreningsmuligheder for børnene. Og så er jeg glad for den måde, skolen er struktureret på, hvor de store og de små er delt op. For jeg tror godt, at det kan være lidt overvældende for børnene i de små klasser, hvis de skal gå der sammen med de store elever, så det er rigtig fint, at man har valgt at dele det op.

Jeg er ret ny her i Stenstrup, for jeg kom hertil fra Christiansfeld for halvandet år siden, så jeg har svært ved at sætte fingeren på, hvad der kunne være bedre. Ud over at jeg selv kan blive til at forstå fynsk. Men jeg er ved at komme efter det, og jeg kan høre, at børnene også har taget nogle fynske udtryk til sig efterhånden.

5) Stine Filstrup, Stenstrup:

Foto: Katrine Becher Damkjær

Min mand og jeg flyttede til Stenstrup for to år siden, fordi vi gerne ville bo i et lille lokalsamfund, og jeg synes, at vi har fået det, vi flyttede efter, så det er dejligt. Faktisk er jeg fra Hedehusene ved Roskilde og flyttede derfra til Svendborg, men det syntes jeg stadig var for stort, så derfor tog vi til Stenstrup.

Det var dog svært at lære nogle at kende til at starte med. Jeg syntes, folk var meget lukkede om sig selv, så der kunne man godt blive bedre til at tage imod. Men så har jeg bare meldt mig ind i alle mulige foreninger, blandt andet bestyrelsen på Issøskolen, hvor et af mine børn går og i husrådet i børnehaven, så nu hjælper det på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce