Annonce
Debat

Stedmoderlig interesse for musikskolen

Annonce

Læserbrev: Det erfares nu med megen undren, at Odense Musikskoles fremtid endnu engang skal udsættes for en flytning til en nedlagt folkeskole - tilmed i et yderområde af Odense.

Siden 1990'erne, hvor Musikskolen og Odense blev tildelt et MGK-uddannelsestilbud, som dengang blev startet på den nedlagte Bolbro Skole, er det nu planen for tredje gang at flytte musikundervisningen til uhensigtsmæssige lokaler, der er tænkt og bygget til helt andre former for undervisning.


At putte en musikskole ind i lokaler for en folkeskole afslører en manglende forståelse og indføling for de helt særlige krav og vilkår, der er ønskelige for en musikskoles liv og trivsel.


Netop på grund af MGK (Musikalsk Grundkursus,) er det en naturlig forpligtelse at placere musikskolen så geografisk attraktivt, at det kan opfattes som et regionalt dækkende tilbud. Sådan vil en placering i Vollsmose næppe blive opfattet - heller ikke af hele Stor-Odenses mange brugere af musikskolen.

I det hele taget bare at putte en musikskole ind i lokaler for en folkeskole afslører en manglende forståelse og indføling for de helt særlige krav og vilkår, der er ønskelige for en musikskoles liv og trivsel.

Med en tilført bevilling på 18 milo. må det være muligt at indrette bygninger, der rummer både lydisolerede rum til undervisning, egnede lokaler til ophold og administration samt et større rum som koncertsal. Paradoksalt nok står det tidligere musikkonservatorium stadig tomt - og her findes netop disse faciliteter.

Som det fremgår af tidligere artikel i Fyens Stiftstidende har den kommunale forvaltning selv set Odense Musikskole som et smertensbarn, men med de foreliggende planer forudses det, at den fornemmelse skal fortsættes fremover.

Måtte man ønske, at den udtrykte plan for placering og indretning af Musikskolen nu langt om længe ville afspejle forvaltningens påståede interesse for Musikskolen med en placering, der er tættest muligt centrum - alt andet vidner om en stedmoderlig interesse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce