Annoncørbetalt indhold

Stedet, der giver en pause fra hverdagen

Munkebo: Ægteparret Iben Germundson og Finn Egebjerg Rasmussen ejer og driver Munkebo Kro. Foto: Robert Wengler
Munkebo Kro ligger fantastisk placeret - nærmest midt i Danmark og med vand og smuk natur som nærmeste omgivelser.

I en tid med skærme, der hele tiden blinker, chefer, der hele tiden kalder, madpakker, der hele tiden skal smøres, og hvad der nu ellers byder danskerne anno 2019, så er det rart - nærmest nødvendigt - med jævne mellemrum at kunne trække stikket. At parkere sig selv i den store ladestation for lige at hente lidt ny energi.

Munkebo Kro på det nordøstlige Fyn er et af de steder, der emmer af netop ny energi. Med sin centrale beliggenhed nærmest midt i Danmark er den et godt sted, at mødes på tværs af landsdelene, og med den smukke natur lige udenfor kroen er den et oplagt sted at holde et tiltrængt frikvarter.

“Et kroophold hos os giver et afbræk fra hverdagen. Det er muligheden for at tage en pause og alene eller i gode venners eller familiens selskab at finde roen, nyde naturen, den gode mad og bare opleve, at der rart og roligt på landet,” fortæller ejer af Munkebo Kro Iben Egebjerg Germundsson.

Den idylliske kro

Munkebo Kro er oprindeligt fra 1826, men det er på ingen måde til at se, at kroen snart runder to århundreder. De nuværende ejere overtog stedet i 2014 og har siden løbende renoveret, så kroen udvendigt står med sine smukke hvidkalkede vægge, stråtag og en idylliske gårdsplads med kig til vandet ved Kertinge Nor.

Indvendigt er renoveringen lige så vellykket med smuk kunst på væggene, højt til loftet og værelser, der er holdt i en elegant engelsk stil.

Bag kroen findes et stort haveanlæg med frugttræer og andet, der bruges i madlavningen, og derfor kan kroens gæster gå blandt æbler, kirsebær, pæretræer, ferskner, vindruer og andre frugter, når de trænger til frisk luft.

Kroopholdene kan være af 1 og op til 3 dages varighed, og Iben Egebjerg Germundsson oplever, at mange bruger kroen, fordi den er placeret så centralt, som det er tilfældet.

“Gæsterne kommer fra alle sider af Danmark - også fra Fyn. Mange vælger, at mødes netop her, fordi det passer med afstanden, hvis man kommer fra øst eller vest. På den måde er kroen blevet mødestedet i Danmark, når man skal hygge sig,” fortæller ejeren.

Går ikke sulten fra bordet

Hun fortæller, at et kroophold på Munkebo Kro skal være en oplevelse udover det sædvanlige.

Efter indlogeringen venter den store pakke med eftermiddagskaffe og hjemmebagtkage, senere velkomstdrinks og derefter den store tre- eller fireretters middag, der varierer efter årstidernes aktuelle råvarer. Og så ville det da være oplagt at slutte en dejlig aften af med kaffe og lidt sødt.

Uanset hvad man vælger, kommer man næppe til at gå sulten fra bordet.

“Vores køkken har i hvert fald ikke ry for at lave små portioner,” siger Iben Egebjerg Germundsson med et smil.

Når middagen skal forbrændes kan man trave den 2 kilometer lange tur op på Munkebo Bakke, hvor man på en god dag kan skue helt til Samsø mod nordvest og til Storebælt mod øst. Et vidnesbyrd om kroens centrale beliggenhed.

Bylivet er ikke langt væk

Kan man som gæst ikke finde hvile i bare at være, så ligger hyggelige Kerteminde fem minutter fra kroen. I den lille havneby finder man masser af muligheder for oplevelser. Det kan være på museer, gallerier, butikker eller ved byens badestrand.

Er man til endnu mere byliv ligger det noget mere pulserende Odense et kvarters kørsel fra kroen. Her er det kun tiden og energien, der sætter grænser for, hvor mange attraktioner man vil nå at opleve.

Forkælelse og oplevelser er i højsædet, når man tjekker ind på Munkebo Kro. Uanset om man kommer fra nord, syd, øst eller vest.

“Det er vist noget, som alle har brug for engang imellem. Vi oplever, at familier, venner og unge som ældre kommer her. Og når de tager hjem, så har vi gjort alt, hvad vi kan for, at de tager herfra med en glad mavefornemmelse og en lyst til at komme tilbage,” fortæller Iben Egebjerg Germundsson.

Senere på året er der også mulighed for, at et kroophold kan benyttes til at holde en anderledes julefrokost, hvor der er fokus på den gode mad og hyggeligt samvær med venner, familie eller personale.

“I stedet for en traditionel julefrokost med musik og dans, så arrangerer vi en anderledes julefrokost, der giver gæsterne mulighed for at være sammen på en helt anden måde,” fortæller Iben Egebjerg Germundsson.

Program for kroophold på Munkebo Kro

  • Ankomst med eftermiddagskaffe og friskbagt kage

  • Kroens velkomstdrink med let snack

  • 3-retters eller 4-retters menu med dertilhørende vinmenu

  • Overnatning inkl. kroens morgenmadsbuffet

Læs mere om kroophold på munkebokro.dk

Munkebo: Ægteparret Iben Germundson og Finn Egebjerg Rasmussen ejer og driver Munkebo Kro. Foto: Robert Wengler
Munkebo: Letrøget hjorte kølle med valnødder, appelsin og frise salat.Ægteparret Iben Germundson og Finn Egebjerg Rasmussen ejer og driver Munkebo Kro. Foto: Robert Wengler
Munkebo: Her er det vinkælderen hvor gæsterne kan opholde sig.Ægteparret Iben Germundson og Finn Egebjerg Rasmussen ejer og driver Munkebo Kro. Foto: Robert Wengler
Munkebo: Ægteparret Iben Germundson og Finn Egebjerg Rasmussen ejer og driver Munkebo Kro. Foto: Robert Wengler
Munkebo: Krostuen.Ægteparret Iben Germundson og Finn Egebjerg Rasmussen ejer og driver Munkebo Kro. Foto: Robert Wengler

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.