Annonce
Middelfart

Status Quo indtager Lillebæltshallen med intens ny og gammel rock

Status Quo er klar til deres Backbone-turné, som også fører dem til Middelfart. PR-foto
RETTELSE: Koncerttidspunktet ligger endnu ikke fast. Det har tidligere fremgået, at koncerten skulle finde sted den 30. oktober i Lillebæltshallen. Efter et stille år glæder medlemmerne af britiske Status Quo sig til at komme på turné. Den fører dem blandt andet til Middelfart.

Middelfart:Efter et roligt år tager Status Quo nu på tur i Europa med deres Backbone-turné - hvor de spiller numre fra deres fem årtier i rock - inklusive deres seneste album, som netop har titlen "Backbone".

Og mens sceneshowet bliver en genoplivning af god, gammel rock-koncert-stil - så er Backbone-albummet noget af et nybrud for bandet. Det er den første udgivelse uden navnkundige Rick Parfitt, som døde i december 2016 - og på turnéen bliver nogle af numrene spillet live for første gang.

Annonce

Stærke nye sange

Og Backbone viser nyt fokus og en skarpere kreativ kant hos bandet, mener forsanger og guitarist Francis Rossi.

- Der var pres på. De nye sange skulle bare være stærke nok til at indtage deres plads i rækken af fantastiske Quo-klassikere. Nu hvor sange som "Liberty Lane" and "Backbone"allerede har stået prøven ved kæmpeshows i Hyde Park og på vores Lynryd Skynryd Tour, så er der ikke nogen tvivl om, at det nye materiale holder. Vi kan slet ikke vente med at komme ud på vejene igen, siger Francis Rossi i en pressemeddelelse.

Anmeldere har beskrevet albummet som "en stærk, upbeat Quo-plade, som styrker gruppens eftermæle" og som "en vigtig tilføjelse til enhver ordentlig Quo-fans samling".

Koncerten i Middelfart arrangeres af Rock Under Broen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce