Annonce
Nordfyn

Status efter bølge af donationer: Over 10.000 mennesker har hjulpet trængt bisonfarm

Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm, er stadig blæst bagover af den enorme støtte, han har modtaget. Foto: Dorthe Wolff
Kan det virkelig passe? Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm, er stadig i gang med at knibe sig i armen. Over 10.000 mennesker har doneret penge til bisonfarmen, der ikke har kunnet få del i de statslige hjælpepakker.

Morud: For mange er mandag dagen, hvor man lige skal i gang igen efter weekenden. Sådan er det ikke for Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm.

Mentalt og fysisk har han stort set været i gang nonstop, siden at han på grund af coronakrisen har kæmpet for at holde bisonfarmen ovenvande. Sidste uges bølge af donationer, hvor han fredag nåede en million kroner, stilnede af i løbet af weekenden.

- Vi er nået lige over 1,1 million kroner, fortæller Niels Henrik Ove mandag, hvor han også glædede sig over andre svimlende tal.

- Der er over 10.000 mennesker fra hele landet, som har valgt at støtte os. Det er helt vildt.

Med til det vilde hører også, at ejeren af Europas største bisonfarm også glædede sig til at bruge en del af mandagen på at besvare mail. Han har fået omkring 500. Alle af opmuntrende og positiv karakter.

Annonce
Der er ikke længere fare for, at Niels Henrik Ove tvinges til at skyde bisoner, fordi han ikke har råd til foder. Foto: Dorthe Wolff

Tæt på at nå bunden

Det er under en uge siden, at Niels Henrik Ove frygtede, at han blev nødt til at skyde halvdelen af sine dyr på grund af manglende penge til foder.

10. juni ville pengekassen til foder være tom, og da erhvervsstyrelsen afviste hans ansøgning om del i en hjælpepakke, udsendte han et nødråb.

Han bad han om økonomisk hjælp, og inden det første døgn havde han modtaget mere end 700.000 kroner i donationer svarende til fem måneders foder, fordi bisonbestanden spiser for op mod 150.000 kroner om måneden. I dag kan han konstatere at have modtaget så mange penge, at der ikke længere er fare for, at han på grund af økonomisk nød må aflive sine dyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce