Annonce
Faaborg-Midtfyn

Statspenge: Ejere af ejendomme i landsbyer i Faaborg-Midtfyn kan søge om støtte til nedrivning eller fornyelse.

Der skal være færre end 3.000 indbyggere i ens landsby. Ellers kan man ikke søge. Ny Stenderup er én af landsbyerne i Faaborg-Midtfyn Kommune. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
De senere år har man alene kunnet få tilskud til nedrivning, men resten af 2019 kan man altså søge om tilskud til enten nedrivning eller fornyelse.

Faaborg-Midtfyn: Borgere i Faaborg-Midtfyn kan som noget nyt i år søge om støtte via Landsbypuljen 2019 til fornyelse af deres ældre bolig.

Borgere i en landsby med færre end 3.000 indbyggere har mulighed for at søge Landsbypuljen 2019 om støtte til fornyelse af deres ældre bolig.

De senere år har man alene kunnet få tilskud til nedrivning, men resten af 2019 kan man altså søge om tilskud til enten nedrivning eller fornyelse.

Tilskud kan gives til udvendig fornyelse som tag, facader, vinduer, døre og andet. Boligen skal være fra før 1960 og være væsentlig nedslidt for at kunne komme i betragtning.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Kristensen (V) ser frem til at modtage de første ansøgninger:

- Landsbypuljen er væsentlig i vores bestræbelser på at sikre attraktive by- og landsbymiljøer og sikre bosætning i hele kommunen. Lokalmiljøets samlede udtryk har stor betydning, når mulige tilflyttere er på boligjagt.

Det fortæller Søren Kristensen i en pressemeddelelse.

- Derfor vil vi i særlig grad prioritere boliger, der er synlige i det lokale landsbymiljø eller boliger, der belaster lokalsamfundet, miljøet, naturen eller kommunens landskaber, fortsætter han.

Landsbypuljen er statens pulje til landsbyfornyelse, som Faaborg-Midtfyn Kommune har fået del i siden 2009.

Der kan søges støtte til følgende: Nedrivning eller bygningsfornyelse af dårlige boliger opført før 1960 samt til nedrivning eller bygningsfornyelse af dårlige boliger, der mangler tidssvarende opvarmning, wc og bad.

Der kan også søges til nedrivning af private tomme erhvervsbygninger i byer samt til bygningsfornyelse af forsamlingshuse eller tilsvarende anvendelse, og der kan søges til fjernelse af skrot og affald på boligejendomme

Der gives højst 200.000 kroner inklusive moms i støtte for hver ejendom. Dog gives der højst 25 procent af det samlede beløb, og ansøgningerne behandles af politikerne i Teknik- og Miljøudvalget.

Mere på kommunens hjemmeside fmk.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce