Annonce
Sydfyn

Statsministeren udpeger Langeland til forsøgskommune: Ældrepleje skal sættes fri af regler og regulering

Statsminister Mette Frederiksen (S) udpegede Langeland som forsøgskommune, da hun åbnede Folketinget tirsdag middag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Regeringen har udpeget Langeland til forsøgskommune på ældreområdet og vil sætte medarbejdere og ledere fri af bureaukrati og regulering. Målet er løfte kvaliteten i velfærden. Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) i sin åbningstale i Folketinget.

Langeland: Statsminister Mette Frederiksen (S) har udpeget Langeland som forsøgskommune i et projekt, der skal sætte medarbejdere og ledere i ældreplejen fri af bureaukrati og regulering. Målet er løfte kvaliteten i velfærden.

Statsministeren fremlagde sin plan i sin åbningstale i Folketinget tirsdag  klokken 12. Hun har indgået en såkaldt velfærdsaftale med syv kommuner på tre velfærdsområdet: Dagtilbud, folkeskolen og ældreområdet.

- Regeringen vil give syv danske kommuner fuldstændig frihed på et udvalgt velfærdsområde, sagde Mette Frederiksen, der i sin åbningstale kaldte ideen for både vidtgående og vild.

Annonce

- Vi lever i år 2020. Vi er en af verdens bedst uddannede befolkninger. Vi behøver ikke lovgive om alt mellem himmel og jord, sagde statsministeren.

Stolt borgmester

Langeland borgmester Tonni Hansen (SF) fik præsenteret ideen ved en 20 minutter lang samtale med statsministeren søndag aften, og han bakker op om ideen.

- Jeg er meget stolt over, at statsministeren viser Langeland Kommune den tillid at udvælge os som en af de syv danske kommuner, som får mulighed for at indgå en velfærdsaftale med regeringen, siger han.

Regeringen har også indgået aftaler med borgmestrene i Helsingør, Rebild, Viborg, Middelfart, Holbæk og Esbjerg.


Vi lever i år 2020. Vi er en af verdens bedst uddannede befolkninger. Vi behøver ikke lovgive om alt mellem himmel og jord.

Statsminister Mette Frederiksen (S)


- De syv borgmestre skal nu bede deres byråd og kommunalbestyrelser om opbakning til at sætte den enkelte dagpleje, børnehave, skole, hjemmepleje-enhed eller det enkelte plejehjem fri fra kommunale regler og krav om dokumentation. Jeg vil bede jer – her i salen – om opbakning til det samme. At vi sætter de syv kommuner fri af den lovgivning og statslige regulering, de normalt er underlagt, sagde Mette Frederiksen i sin åbningstale.

- For hvis det skal virke. Så skal vi turde gå hele vejen. Vi må også fjerne regler, som vores partier har kæmpet for at få indført.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Testet negativ i kviktest, men positiv i pcr-test: Sosu'eren Louise endte med at smitte patient på sit arbejde

Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce