Annonce
Indland

Statsministeren holder pressemøde med kronprinsen

Statsministeriet indkalder til pressemøde, hvor det ventes, at Løkke vil annoncere Tour de France-start.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indkaldt til pressemøde torsdag formiddag sammen med erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

Kronprins Frederik vil også være til stede.

Der står ikke i pressemeddelelsen fra Statsministeriet, hvad pressemødet handler om. Men det var ventet, at statsministeren ville indkalde til pressemøde i forbindelse med, at Tour de France har meddelt, at cykelløbet i 2021 starter i Danmark.

Ritzau har forsøgt at få bekræftet, at pressemødet kommer til at omhandle Tour de France.

Det har torsdag morgen ikke været muligt at få kontakt til Statsministeriet. Hverken Erhvervsministeriet eller Københavns Rådhus vil oplyse, hvad pressemødet klokken 10.30 handler om.

Lars Løkke Rasmussen skriver lidt før klokken ni på Twitter: "Glæder mig til 10.30". Ordene er efterfulgt af en emoji, som forestiller en cyklist.

Onsdag afslørede Tour de France-direktør Christian Prudhomme i et interview med det franske medie Europe 1's YouTube-kanal, at cykelløbet om to år kommer til at starte i Danmark.

- Det bliver København for første gang i 2021. Det er mødet mellem verdens største cykelløb og verdens største cykelby, sagde Prudhomme.

- Jeg er særligt imponeret over antallet af personer, der cykler i København. I København har de flere cykler end indbyggere.

Regeringen har i flere år arbejdet for at trække Tour de France-starten til landet, og Christian Prudhomme har i den forbindelse besøgt Danmark flere gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];