Annonce
Indland

Statsministeren holder pressemøde med kronprinsen

Statsministeriet indkalder til pressemøde, hvor det ventes, at Løkke vil annoncere Tour de France-start.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indkaldt til pressemøde torsdag formiddag sammen med erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

Kronprins Frederik vil også være til stede.

Der står ikke i pressemeddelelsen fra Statsministeriet, hvad pressemødet handler om. Men det var ventet, at statsministeren ville indkalde til pressemøde i forbindelse med, at Tour de France har meddelt, at cykelløbet i 2021 starter i Danmark.

Ritzau har forsøgt at få bekræftet, at pressemødet kommer til at omhandle Tour de France.

Det har torsdag morgen ikke været muligt at få kontakt til Statsministeriet. Hverken Erhvervsministeriet eller Københavns Rådhus vil oplyse, hvad pressemødet klokken 10.30 handler om.

Lars Løkke Rasmussen skriver lidt før klokken ni på Twitter: "Glæder mig til 10.30". Ordene er efterfulgt af en emoji, som forestiller en cyklist.

Onsdag afslørede Tour de France-direktør Christian Prudhomme i et interview med det franske medie Europe 1's YouTube-kanal, at cykelløbet om to år kommer til at starte i Danmark.

- Det bliver København for første gang i 2021. Det er mødet mellem verdens største cykelløb og verdens største cykelby, sagde Prudhomme.

- Jeg er særligt imponeret over antallet af personer, der cykler i København. I København har de flere cykler end indbyggere.

Regeringen har i flere år arbejdet for at trække Tour de France-starten til landet, og Christian Prudhomme har i den forbindelse besøgt Danmark flere gange.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce