Annonce
Fyn

Statsminister skaber usikkerhed: Lejere af fynske sommerhuse bliver væk

En række lejere af fynske sommerhuse ønsker at annullere deres booking i påsken. Arkivfoto: Michael Bager
Feriepartner Fyn, der udlejer 600 fynske sommerhuse, bliver kimet ned af usikre gæster efter opfordring fra statsminister.
Annonce

Gæsterne plejer at strømme til de fynske sommerhuse i påsken, men sådan bliver det ikke i år. Feriepartner Fyn, der udlejer 600 fynske sommerhuse, modtager i disse dage en række annulleringer.

- Vi har sindsygt travlt ved telefonerne. Folk aner ikke, hvad de skal gøre, og nogle ringer flere gange, siger direktør i Feriepartner Fyn, Torben Jersild.

De mange henvendelser er kommet efter, at statsminister Mette Frederiksen tidligere på ugen opfordrede danskerne til at blive hjemme i påsken og begrænse rejseaktiviteten. Herunder at tage i sommerhus.

En anden besked får lejerne af de fynske sommerhuse, når de ringer til Feriepartner Fyn.

- Vi opfordrer til, at de bevarer deres booking og siger, at de sagtens kan benytte sommerhusene. Der er jo intet forbud mod at tage i sommerhus, siger Torben Jersild.

Går du så ikke imod dit lands statsminister og alle forsøgene på at begrænse coronasmitte?

- Nej. Det er ligeså sikkert at være i et sommerhus som derhjemme eller rende rundt på gader og stræder i København. Sommerhusgæsterne kan i stedet komme ud i det gode vejr, siger Torben Jersild.

Vi opfordrer til, at de bevarer deres booking og siger, at de sagtens kan benytte sommerhusene.

Torben Jersild, direktør Feriepartner Fyn

Annonce

Tyskerne væk

Af de 600 fynske sommerhuse, som Feriepartner Fyn udlejer for ejerne, plejer cirka 85 procent at være udlejet i påsken. Resten ønsker ejerne selv at benytte.

Halvdelen af de udlejede huse er typisk til tyskere, men de forsvandt med lukningen af grænsen.

- Derfor ville vi jo gerne udleje de huse til danskere i stedet, siger Torben Jersild.

Men danskere i stort tal aflyser altså også, og nu forventer direktøren en række tvister om betalingen.

- Men da der ikke er udstukket et forbud mod at benytte sommerhusene, vil vi ikke betale penge tilbage, siger han.

Onsdag eftermiddag skønnede Torben Jersild, at Feriepartner Fyn ville miste hver tredje af bookingerne i påsken.

Annonce

Begrænsning af rejser

Efter kritik fra blandt andet sommerhusudlejernes brancheorganisation har sundhedsminister Magnus Heunicke slået fast, at man godt kan tage i sommerhus, men at det er helt afgørende, at man overholder de retningslinjer, der ellers gælder i forbindelse med faren for coronasmitte.

- Pak så vidt muligt bilen med mad og vid, at børnene ikke kan få nye legekammerater, fordi man skal holde to meters afstand. Og hvis man skal rejse på tværs af landet, skal man i særlig grad være meget, meget opmærksom, sagde ministeren til DR.

Statsministeren har også varslet, at der kan komme begrænsninger på indenlandsk rejseaktivitet afhængig af udviklingen de kommende dage og uger.

Det siger Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen opfordrede på pressemøde mandag folk til ikke at tage i sommerhus. Efterfølgende skrev hun på facebook, at hun ikke har forbudt folk at tage i sommerhus, men hun advarer om, at der kan blive begrænsninger på indenlands rejseaktivitet. Her uddrag fra hendes besked til brugere af sommerhuse:

- Vi opfordrer kraftigt til, at man holder afstand og tager sine forholdsregler. Lige nu er smitten skævt fordelt i Danmark. Alt det vi gør handler om at holde afstand og minimere aktivitet.

- Drop den store påskefrokost. Udsæt besøgene hos venner og familie og undgå at rejse for meget rundt til nye steder. Vi ved, at påskedagene normalt er travle rejsedage, og det skal vi undgå. Ellers risikerer vi, at alle vores bestræbelser på at holde smitten nede ikke lykkes.

- Alt afhænger af, hvordan situationen udvikler sig de kommende dage og uger. Derfor afviser vi heller ikke yderligere tiltag. Og det kan betyde begrænsninger på indenlands rejseaktivitet.

Annonce

Spændt på sommeren

Blandt udlejerne af sommerhuse har Torben Jersild kun fået meget få henvendelser.

- Og jeg har kun haft en udlejer fra Ærø, der ikke ville have smittede personer til øen, siger direktøren.

Han skønner, at Feriepartner Fyn har mistet cirka 1,5 millioner kroner i omsætning i påskeugen og er nu meget spændt på, hvordan udlejningen bliver til sommer.

- Lige nu er alt gået i stå. Vi får ikke en eneste henvendelse, men senere kan der komme virkelig tryk på, fordi folk ikke ønsker at rejse ud af landet til sommer og derfor vil leje et sommerhus, forudser Torben Jersild.

Torben Jersild, Feriepartner Fyn, opfordrer til at leje sommerhus i påsken.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce