Annonce
Bagsiden

Statsminister Mette F er årets yndlingsoffer

Forsiden af Svikmøllen 2019. Allerede her slår Mette Frederiksen tonen an for årets satirehæfte. Tegning: Roald Als
Svikmøllen afslørede årets yndlingsoffer i aftes under optagelserne til show på TV2 Charlie.

Anker Jørgensen har prøvet det. Poul Schlüter har prøvet det. Poul Nyrup har prøvet det.

Nu har Mette Frederiksen også oplevet at være statsminister og blive kåret til årets yndlingsoffer af det satiriske årshæfte Svikmøllen.

Statsministeren modtog hæderen mandag aften showet "Året der gak", som TV2 Charlie optog i Portalen i Greve.

Annonce

Tidligere yndlingsofre

Blandt Svikmøllens tidligere yndlingsofre kan nænves: Anker Jørgensen, Ritt Bjerregaard, HKH prins Henrik, Ulf Pilgaard & Claus Ryskjær, Archibald & Simon Spies, Poul Schlüter, Britta Schall Holberg, Otto Leisner, Kjeld Olesen, Niels Helveg Petersen, Kresten Poulsgaard, Henrik Voldborg, Brian Nielsen, Jacob Haugaard, Poul Nyrup Rasmussen, Svend Auken, Peter Brixtofte, Peter Aalbæk Jensen, Birthe Rønn Hornbech, Inger Støjberg, Bertel Haarder og John Faxe Jensen.

Hende slår man sig på

Svikmøllens redaktør Søren Anker Madsen røbede tidligt i sin tale, at der var tale om en pige fra Aalborg:

- Og som I ved, var Aalborg tidligere en industriby, hvor det lokale fodboldhold, AaB, var kendt for tacklingerne. Da jeg var dreng, sagde man om forsvarsspilleren Henning Munk Jensen fra AaB, som også var landsholdets anfører, at ham slog man sig på.

- Yndlingsofferet i år er nationens anfører - og hende kan man også slå sig på. Bare spørg verdens mægtigste mand, USA's præsident Donald Trump, som blev så ked af det, da hun kom med en "nasty comment" på hans tilbud om at købe Grønland, at han simpelthen aflyste sit besøg i Danmark. Sådan noget knuselsker vi på Svikmøllen.

Tegning til kontoret

Mette Frederiksen var ikke selv til stede, så hun fik overrakt prisen in absentia af Rasmus Prehn. Som fungerende kulturminister repræsenterede han Joy Frederiksen in absentia.

Han fik overrakt en tegning af Jens Hage, som han lovede at hænge op i Statsministeriet.

"Året der gak" sendes på TV2 Charlie 1. december kl. 20.

Mette Frederiksen kan nu nyde denne tegning på sit kontor i Statsministeriet. Tekst og tegning: Jens Hage
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce