Annonce
Læserbrev

Statsminister Løkke? Eller Mette? Eller Skipper? Eller ...

Hele seks politikere har peget på sig selv som statsministerkandidat: Venstres Lars Løkke Rasmussen, Socialdemokratiets Mette Frederiksen, Enhedslistens Pernille Skipper, Alternativets Uffe Elbæk, Nye Borgerliges Pernille Vermund og Stram Kurs' Rasmus Paludan.

Hvordan har kandidaterne efter din opfattelse klaret sig under valgkampen? Hvad lægger du særlig vægt på hos en statsminister? Hvem ønsker du helst at se i Statsministeriet - og hvorfor?

Baglandet svarer.

Paw Nielsen, Bøgevej 8, Nørre Aaby

Pernille Skipper, fordi jeg så er mest sikker på, at der vil blive ført en social retfærdig, human og ægte grøn klimapolitik.

Alternativt er det Mette Frederiksen, som skal være statsminister - dog med sikkerhed for, at hun ikke forsætter den asociale nedskæringspolitik, der føres pt., og at hun begynder at agere mere som en ægte rød socialdemokrat.

Palle Reimer, Slotsgade 17, Nyborg

De, der promoverer sig selv som statsminister, er ikke værdige til det. Mette Frederiksen og Lars Løkke er et spørgsmål mellem pest eller kolera.

Kristian Thulesen Dahl vil være det bedste bud på posten, men det er synd, at han ikke forvaltede sine pund, da han blev det største borgerlige parti.

Jeg er ked af, at vi har så mange dumrianer i dansk politik.

Karsten Valentin, Frugtparken 13, Holbæk

Mette Frederiksen formår at holde en god tone og kommer ikke med ultimative udmeldinger. Hun har i modsætning til Lars Løkke ikke en masse gamle møgsager i bagagen.

Jørgen Juul Rasmussen, Storkeløkken 62, Kirkendrup

Hvis man ønsker morskab i form af ævl og kævl, er debatterne i tv de rette fora. Politikerne strør om sig med intetsigende floskler, foruden de hakker lystigt på hinanden. Og os vælgere bliver ikke meget klogere, end vi var i forvejen. Hvem sagde farce?

En statsminister skal netop være en statsmand, hvilket vi næppe har haft siden den gyldne periode med Poul Schlüter.

En sand mester til at navigere i de urolige politiske farvande

Kurt Andersen, Enghavevej 10, Nørre Aaby

Valgflæsk - og brudte løfter bagefter. Det er nok, hvad vi kan forvente. Jeg vil foreslå Margrethe Vestager som statsminister, hvis jeg levede i en perfekt verden. Løkke virker træt, og Mette Frederiksen har det simpelthen ikke i sig.

Jan Erik Helweg-Mikkelsen, Skolevej 16, Odense N

Mette Frederiksen kommer til at sidde på Radikale Venstres nåde. Lars Løkke vil ikke kunne finde sammen med Mette Frederiksen uden selv at være statsminister. Liste Paludan vil stalke alle muslimer og ikke ligesindede til at forlade landet, så kan Paludan regere sig selv. Enhedslisten kan kun regere, såfremt de har enevælde. Klovnen Elbæk har forhåbentlig udspillet sin rolle. Vermund kan kun en ting: få DF-stemmer.

Mit bud er en socialdemokratisk mindretalsregering, støttet af V og DF.

Hans Rasmussen, Svendborgvej 2, Ørbæk

Som venstremand vil jeg selvfølgelig helst se Lars som statsoverhovedet, men hvis det betyder, at han vil nedlægge regionerne, så må det godt være en anden.

Der er Mette den mest oplagte, for der er dæleme ingen af de andre, der kan løfte den opgave. Pernille Skipper vil give alt væk. Uffe vil være indhyllet i hashtåger.

Pernille Vermund og Rasmus Paludan? Nej tak, det vil ikke være godt for nogen, overhovedet.

Mette Rahbek, Thuresensgade 14b, st.,th., Odense C

Jeg stemmer på Uffe Elbæk, da han og Alternativet er det eneste reelle alternativ i denne valgkamp. Socialdemokratiet og Venstre har i 91 procent af forslagene i folketinget stemt for det samme. Så hvor er forskellen?

Bent Ib Øllegaard Olsen, Sømarksvej 142, Søndersø

Fire af de nævnte personer promoverer sig selv som statsministerkandidater. Man må undre sig over den totalt manglende selvvurdering, når personer uden mulighed promoverer sig selv som kandidat. Det fortæller lidt om den verden, de tror er den virkelige. Prøv feks. i den private sektor at promovere sig på denne måde, så var fremtiden nok noget mere usikker.

Det vil efter min mening være fint, at S og V dannede regering. Så får det største parti de første to år og taberen de to sidste.

Ivan Mortensen, Damhusvej 28, Odense C

Pernille Skipper er nok den, der har de bedste argumenter. Mette Frederiksen bliver ny statsminister, hvis rød blok vinder valget. Hvis Rasmus Paludan bliver valgt, vil det være en katastrofe for Danmark.

Leif Lemcke, Ildfuglevænget 148, Odense S

Skipper, Elbæk, Vermund og Paludan peger på sig selv som statsminister - meget morsomt. Dejligt at se, at vores politikere har humor.

Ingen af dem har ikke den klasse, der skal til for at være statsminister. Det kan godt være, at de er repræsenteret i Folketinget efter valget, men med få mandater. At pege på sig selv som statsministerkandidat er vældig morsomt, men Folketinget tager jo ikke skade af lidt stand-up.

Der er kun to relevante emner som statsminister, det er Røde Mette og Lars den Løkkelige. Det er vel mest rimeligt, at en politiker fra et af de største partier bliver frontfigur. Det ville være bedst for vores land, om Socialdemokratiet og Venstre fandt et fælles fodslag. Forskellen på de to partier er ikke så stor, så med lidt god vilje bør de kunne finde ud af at føre en ansvarlig politik sammen. Så vil størstedelen af vælgerne blive tilgodeset fremfor i dagens politik, hvor de små partier kører rundt i manegen med de store.

Selv om jeg er til den røde side, kan man jo ikke komme uden om den blå farve. I stedet for at bekrige hinanden vil det give arbejdsro, hvis de kæmper sammen. Det vil være at ønske, om det drejede sig om at få tre eller fire partier til at få politikken til at fungere i stedet for hele 13 partier, hvilket er helt ude af proportioner for så lille et land som Danmark.

Per Olesen, Østerøvej 7, Nyborg

Der er kun to seriøse statsministerkandidater. Lars Løkke har for mange lig i lasten, er utroværdig og lever ikke op til ordentlighed og social ansvar.

Mette Frederiksen får en svær opgave, men er det bedste bud på fornyelse. Kan der dannes en SV-regering, vil det være optimalt for samfundet. De store partier må stå sammen mod de mange populistiske opkomlinge.

Peter Pætau, Lupinvej 71, Odense NV

Statsministeren skal være en kontaktsøgende person, der vil samarbejde. Dette udelukker mindst tre personer.

Mogens Rasmussen, H.J. Poulsens Alle 72, Odense SV

Dan dog en flertalsregering bestående af S, V og DF. Glem alt om farverne rød og blå. Det er ikke interessant. Disse tre partier er jo enige om det meste. Forslag til ministerposter: Mette som statsminister, Løkke som udenrigsminister og Thulesen Dahl som finansminister. Peter Skaarup vil være velegnet som justitsminister.

Hvor svært kan det være?

Peter Storm, Søndergade 8, Middelfart

Mette er ikke bare en stærk og velkvalificeret leder for sit parti. Hun kan mere end som så. Hun har ro, og hun har socialt talent. Hun kan lede Danmark og samarbejde bredt i Folketinget. En dygtig kvinde.

Ingrid Rittmann, Krabbegårdsvej 35, Munkebo

Det er måske en meget god idé, at Danmark får en ny statsminister. Løkke er ligesom låst fast i sine ideer og kan ikke forny sig. Der skal en nytænkning til. Men selvfølgelig skal det være en person, som danskerne kan have tillid til og ikke en eller anden opkomling.

Henning Thorup, Vestergade 37, Aarup

Det er stort set uden forskel på, om det er den ene eller den anden, som bliver statsminister. Jeg mener, at Pernille Vermund skal være Danmarks leder. Hun har sagt mange gode ting i valgkampen, og så er hun den kønneste.

Arne Overgård, Torupvej 52, Skamby

Valget på Grundlovsdag er mit 22. folketingsvalg, hvor jeg hver gang er mødt op og har udnyttet - og glædet mig over - min og andre valgberettigedes ret til at være medbestemmende i vores land. Derudover har jeg stemt ved masser af EF/EU-valg og diverse folkeafstemninger. Tak for den rettighed. Skønner alle på den? Næppe!

Og hvordan klarer de sig så de seks statsminister-kandidater? Jeg betragter de fire som jokes. Så jeg foretrækker Mette Frederiksen - altså som oppositionsleder. Og Lars Løkke som en velorienteret, respektabel statsminister - osse udadtil i EU og i den øvrige verden. Han har format, viden, erfaring og energi til en ny periode. Og han er en god taler og debattør.

Så min anbefaling er: Man ved, hvad man har, men ikke hvad man får. Lyt til en erfaren vælger - og vælg en næsten lige så erfaren statsminister.

Allan Hejnfelt, Mosegårdsvej 28, Odense C

Pernille Skipper er utvivlsomt den mest ærlige og troværdige kandidat i valgkampen - og det er noget, jeg lægger meget vægt på. Andre partiledere har derimod strøet om sig med mere eller mindre - især sidstnævnte - holdbart valgflæsk. Derfor fortjener Skipper at blive statsminister.

Det er måske ikke helt realistisk, hvad hun da heller ikke i sin ærlighed lægger skjul på, men det kunne nu være et særdeles friskt pust i det ellers så støvede folketing med de mange - men oftest brudte - løfter om guld og grønne skove.

Finn Bojel, Hjejlebakken 170, Odense NV

Legeplads for statsministre i frit fald og med gavebod. Vi skal have en myndig person, en med erfaring og gennemslagskraft.

Jeg ser gerne fortsat Lars på pladsen, men den nye ide med V og S i samspil kunne også friste. De øvrige emner er ude.

Steffen Daugaard, Brombærranken 9, Middelfart

De er alle dygtige. Masser af valgflæsk. En statsminister skal være statsmand og have styr på butikken, og det har Løkke.

Bjarne Sønderskov, Irisvej 14, Verninge, Tommerup

Nogle kandidater har diskvalificeret sig selv på grund af ekstreme holdninger til, hvordan livet skal leves i Danmark, ikke bare for danskere, men også mennesker der er her i kortere eller længere tid for at søge ly for krig og ufred i deres hjemlande. Andre har diskvalificeret sig selv på grund af utroværdighed, d.v.s. at de lover mere, end de vil holde efter et valg, fordi deres visioner ikke er gennemtænkte.

Jeg ser helst et samarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet, der jo har samme holdninger til mange ting, så det bør der kunne arbejdes sammen om. Efter min mening med Lars Løkke som statsminister. Han har størst erfaring og besidder den karisma, der skal til at styre landet.

Lars Jensen, Møllevejen 44, Marstal

Måske skal vi til at afholde et præsidentvalg, fordi medierne synes helt optaget af denne historie. Hvem kan samarbejde?

For vi har som nation behov for en person, der samler mere end 50 procent. Jeg drømmer om en person, der træder tilbage for afgudsdyrkelse og i stedet samler nationen mod især grim racisme.

Heide Munk, Vibevej 1, Gislev

Som udgangspunkt er der kun to af kandidaterne, som reelt er realistiske til posten. Og af dem er den eneste, jeg har tillid til, Lars Løkke Rasmussen. Dog kunne det være vildt spændende, hvilken dagsorden der ville opstå, hvis Uffe Elbæk fik posten.

Niels Erik Søndergård, Rasmus Rasks Alle 95, Odense SV

Jeg ser helst Kristian Thulesen Dahl som statsminister.

Mads Schjerbech, Åløkkehaven 8, Odense C

Jeg lægger vægt på, at en statsminister har storsind, statsmandskab og synlighed, og selvom Uffe Elbæk ikke er den mest slagkraftige herre, er han stadigvæk den, jeg allerhelst ser i statsministerstolen, fordi han er den eneste af kandidaterne, med undtagelse af Pernille Skipper, der adresserer de største problemer, vi kommer til at mærke konsekvenserne af, hvis vi ikke snart begynder at handle.

Ingen af de andre kandidater har en handleplan, der er slagkraftig nok til at undgå de værste klimaændringer, og slet ikke de to største partier i dansk politik.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce