Annonce
Indland

Statsadvokat: Fodbolddommer krænkede ti danske drenge

En norsk fodbolddommer er tiltalt for overgreb på 300 drenge. Ti af dem er ifølge anklagemyndigheden danske.

En norsk fodbolddommer er blevet tiltalt for seksuelle krænkelser og overgreb mod 300 drenge fra hele Norden.

Ti af drengene er fra Danmark, oplyser Guro Hansson Bull, der er statsadvokat i Oslo.

- Ingen af de danske drenge har mødt den tiltalte fysisk, skriver statsadvokaten i et skriftligt svar til Ritzau.

Fodbolddommeren, der er i tyverne, mistænkes for at have kontaktet unge drenge på sociale medier og udgivet sig for at være en ung pige - han har blandt andet brugt dæknavnene "Sandra" og "Henriette".

Han har efterfølgende indledt samtaler med drengene online og er meget hurtigt begyndt at skrive med dem om seksuelle emner.

Derefter har han fået dem til at udføre seksuelle handlinger - herunder onani - som de har filmet og sendt.

Drengene blev lovet seksuelle billeder og sågar penge og andre gaver i retur.

Men løfterne var løgn, og i stedet truede fodbolddommeren drengene med at offentliggøre videoerne på nettet, hvis ikke de blev ved med at sende nye videoer og billeder, skriver det norske medie NRK.

Ifølge tiltalen startede overgrebene helt tilbage i 2011 og har siden fungeret på de sociale medier KIK, LINE og Skype.

- De fleste af sagerne i tiltalen er fra perioden 2014-2016. Vedrørende de danske drenge ligger de fleste sager i 2015, skriver statsadvokaten.

Norsk politi oplyser, at den unge fodbolddommer har modtaget og lagret mindst 16.463 unikke videoer. Han har brugt materialet til at producere film.

I 15 tilfælde har manden også mødtes med drenge. Her skulle der ifølge tiltalen være foregået fysiske overgreb. Han sigtes for både voldtægt og såkaldt hensynsløs adfærd.

Tiltalen kommer efter to års efterforskning.

- Han erkender de faktiske forhold i sagen, men har ikke taget stilling til tiltalen endnu. Han har samarbejdet med politiet hele vejen og er meget ked af det, siger mandens forsvarer, Gunhild Lærum, til NRK.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Annonce