Annonce
Nordfyn

Statist med stjernedrømme i Otterup: - Jeg får et kick af det

Mikkel Lorentzen og instruktør Sif Linea Lambæk. Foto: Victor Bebe Larsen
Den fynske filmskole 18Frames og Zentropa, optager i disse dage kortfilmen "Halbal", i Nordfyns Kommune. 19-årige Mikkel Lorentzen var en af de statister, der mødte op for at medvirke i filmen.
Annonce

Otterup: Der var lagt op til fest med Barcardi Breezere, pindsvinefrisure og farverige hættetrøjer, da der torsdag aften var halbal i Otterup Idrætscenter. Men i disse coronatider var der ikke tale om et rigtigt halbal, men et filmset til en kortfilm som skal forestille at finde sted i 2007.

Filmen er en co-produktion mellem 18Frames og Zentropa, som oprindeligt skulle have haft premiere til dette års OFF-filmfestival til august. Den aktuelle coronasituation har dog udskudt produktionen og derfor også premieren til vinter, som derefter vil blive vist ved næste års festival i Odense.

Omkring 50 håbefulde statister var mødt op og stod klar i timevis i håbet om at få deres ansigter og endda måske en lille replik med i filmen. En af de håbefulde statister var Mikkel Lorentzen. Han havde taget vejen fra Nyborg til Otterup for at medvirke i filmen.

19-årige Mikkel Lorentzen, der til daglig går i 3g på Nyborg Gymnasium, opdagede kortfilmen, da en ven gjorde ham opmærksom på, at den blev optaget på Nordfyn.
- Der var en ven, der taggede mig i det på Facebook, også tænkte jeg, "Ja hvorfor ikke?"

Hos Mikkel Lorentzen er ambitionerne store, og han griber de muligheder, der er, for at få mere erfaring inden for skuespillerfaget.

Annonce

Store skuespillerdrømme

Skuespillerdrømmen blev sået, da Mikkel for fem år siden legede med tanken om, at det kunne være sjovt at prøve kræfterne af på de skrå brædder.
- Jeg havde en ven, der spillede teater. Han fik mig så med ind i det. Og så kørte det egentlig bare derfra, og så blev jeg bidt af det, fortæller Mikkel Lorentzen.

Han tilføjer, at han siden har udvidet CV'et med medvirken i musicals og kortfilm.


Jeg prøver at udvikle mig hele tiden, så man forhåbentlig kan blive skuespiller en dag.

Mikkel Lorentzen.


Selv om Mikkel Lorentzen til optagelserne i Otterup kun skulle være statist, glædede han sig. Både for oplevelsen af at stå på en scene, men også for den erfaring, han kan få ud af det.
- Jeg prøver at udvikle mig hele tiden, så man forhåbentlig kan blive skuespiller en dag, sagde han og forklarede videre om oplevelsen ved at optræde.
- Adrenalinen begynder at pumpe, jeg får et kick af det, det er det fedeste i verdenen, når man står på en scene, og folk kigger på en.

Annonce

Sen optagelsesdag

Ude på filmsettet stod Mikkel Lorentzen klar sammen med de andre medvirkende. I sin rolle skulle han, sammen med en masse andre unge mennesker, stå i kø på vej ind til halbal ude foran Otterup Idrætscenter. Han havde fået en replik i filmen og blev instrueret af instruktøren, Sif Lina Lambæk.

Statisterne står klar til optagelse. Foto: Victor Bebe Larsen

-Jeg fik at vide, at jeg skulle sige mine replikker lidt hurtigere. Jeg gav mig lidt for meget tid til det, tror jeg, sagde Mikkel Lorentzen og grinede.

Han var glad for sin indsats og forklarede, at kunsten i at være statist er at opføre sig så normalt som muligt.

Optagelserne sluttede på den anden side af midnat. Mikkel Lorentzen var derfor først hjemme i  Nyborg klokken 2.30. Han skulle op, så han kunne være klar til næste dags optagelser, der begyndte i Otterup om formiddagen.

Hvad skal der til for at blive en god statist?

Instruktør Sif Lina Lambæk giver tre bud til, hvordan man kan blive en god statist:

1. Giv den gas og improviser gerne på filmsettet.
2. Kom forberedt, hav eksempelvis tøj med der passer til filmen.
3. Kig aldrig ind i kameraet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Fyn

SUS Nyborg langt fra niveau

Annonce