Annonce
Faaborg-Midtfyn

Stationen som reklamecentrum

Henrik Møller Kastrup har en samling af emaljeskilte fra den gamle station i Pejrup.

Samler af emaljeskilte har gamle reklamer fra Pejrup

Pejrup: Engang var Pejrup et vigtigt trafikknudepunkt i det sydvestfynske område, og derfor var stationen et attraktivt sted at formidle reklamebudskaber fra. Det foregik med et af datidens effektive virkemidler - emaljeskilte.

En fin samling af disse skilte erhvervede Henrik Møller Kastrup fra Kerteminde sig for et års tid siden. Han kan blandt andet byde på reklamer fra Fyens Stiftstidende, fra det gamle bryggeri i Faaborg, fra savværket i Korinth og meget mere. Heriblandt skilte fra forretninger i Svendborg.

Skiltene er i fin stand. Nogle har haft lidt buler, som er udbedret med maling. Datidens "lømler" har af og til skudt til måls med sten mod skiltene.

- Men det gør ikke noget, at de fremtræder lidt brugte. Ægte emaljeskilte er ellers utroligt uforgængelige. Jeg vil tro, at de godt vil kunne sidde 500 år uden for i det danske klima, siger Henrik Møller Kastrup, som har henvendt sig til avisen efter at have læst en omtale af dvd-serien over de fynske jernbaner.

Indtil videre kan emaljeskiltene - som der er ni af fra Pejrup - ses på Henrik Møller Kastrups hjemmeside gamleskilte.dk, som hans søn har hjulpet ham med. Men måske vil de også blive udstillet her i lokalområdet. I hvert fald er der planer om at omdanne den gamle station i Korinth til kulturbygning, og her vil det være en oplagt mulighed, nævner formanden for Syd Fyenske Veteran Jernbane (SFVJ), Jørn Knudsen.

Den gamle stationsbygning i Pejrup rummer i dag overnatningsstedet Hostel California.

Henrik Møller Kastrup har en samling af emaljeskilte fra den gamle station i Pejrup.
Henrik Møller Kastrup har en samling af emaljeskilte fra den gamle station i Pejrup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce