Annonce
Erhverv

Staten vil sælge stor ejendom på Fyn: Hvem mangler en lille million kvadratmeter?

Størstedelen af de 941.230 kvadratmeter i Årslev består af forsøgsmarker med læbælter og køreveje. Der er også adskillige drivhuse og væksthuse samt laboratorier, maskinhaller, værksted og lader. Foto: Esoft A/S.
Den offentlige vurdering lyder på 48 millioner kroner - køberen får en grund på næsten en million kvadratmeter med drivhuse, maskinhaller, laboratorier og kontorer.

Årslev: Den danske stat sætter fra tid til anden ejendomme til salg, fordi staten ikke længere har brug for dem. Nogle af dem tiltrækker sig stor interesse; det vakte eksempelvis opmærksomhed, da statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, i 2018 satte Strandhotellet i Vejers til salg for 12 millioner kroner - ikke mindst fordi det hidtidige forpagterpar havde fået nej til at købe hotellet.

Hotellet, der ligger et par hundrede meter fra en af landets bedste strande ned til Vesterhavet, blev købt af familien Slaikjær fra Hvidbjerg Strand Feriepark i Blåvand, som fortalte, at det gamle hotel ville blive revet ned for at give plads til et nyt strandhotel.

Blandt Freja Ejendommes aktuelle tilbud er Vridsløselille Statsfængsel med den ikoniske indgang, som Egon Olsen så mange gange har forladt, og på Fyn kan man stadig nå at erhverve sig store bygninger som Faaborg Sygehus og Syddansk Musikkonservatoriums tidligere lokaler i Odense.

Nu er endnu en ejendom på Fyn sat til salg, sammen med 21 andre statslige ejendomme rundt om i landet, oplyser ejendomsselskabet. Det er Bygningsstyrelsens ejendom på Kirstinebjergvej 10 i Årslev. Det er ifølge Freja Ejendomme en omfattende ejendom med 941.230 kvadratmeter landbrugsjord, inklusive drivhuse, lader, haller til landbrugsmaskiner, værksteder, laboratorier og administrative arealer.

Annonce

Unik samling af sorter og kloner

De fleste bygninger på grunden er blevet brugt som forsøgsgartneri, og Aarhus Universitet anvender stadig enkelte af bygningerne, hvor forskere, ph.d.-studerende og teknisk personale fra universitetets Institut for Fødevarer blandt andet har forsket i frugt, bær, grøntsager, medicinplanter og prydplanter. I marts sidste år blev medarbejderne varslet, at deres arbejdsplads ville blive flytte til Aarhus.

Forsøgsgartneriet rummer en unik klon- og sortssamling af grøntsager, som er en del af det nordiske samarbejde om at bevare plantegenetiske ressourcer.

Størstedelen af de knap en million kvadratmeter består af forsøgsmarker med læbælter og køreveje, hvor der ifølge Freja Ejendomme er "god plads til parkering og oplag".

Der er endnu ikke sat nogen pris på ejendommen, som ligger cirka 13 kilometer syd for Odense, men den seneste offentlige vurdering er ifølge Boliga 48 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce